Босна и Херцеговина - загадка и реалност, природни феномени

Екскурзия до Сараево, Босна и Херцеговина с автобус на цена от 299 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е Плевен-София - Сараево-Меджугорие-Мостар-Сараево-Крушевац-София-Плевен.

Маршрут: Плевен-София - Сараево-Меджугорие-Мостар-Сараево-Крушевац-София-Плевен

Цена от 299 ЛВ.

Държава:
Босна и Херцеговина

Населено място/курорт:
Сараево

Дата на тръгване:
22.05.2020 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
26.02.2020 г. до 25.05.2020 г.

Транспорт:
Автобус


Това е програма, която предлага да опознаем малка част от Босна и Херцеговина, която остава твърде „далечна” и непозната за нас българите. Целта на това пътуване е да покаже големите природни красоти на страната, нейното богато и живо археологическо и историческо наследство, както и една дори и доста ексцентрична идея, съществуваща може би само като красива фантазия у своя автор и неговите последователи... И всичко това в съчетание с модерната и съвременна действителност, характерни за тази страна.‎

Програма

1 ден

Плевен - София – Сараево (ок. 750 км)
Отпътуване от Плевен в 20.00 ч; минаване през София, продължаване по маршрута към ГКПП Калотино и транзитно пътуване през Р. Сърбия: Ниш – Кралево – Чачак – Ужице. Влизане на територията на Р. Босна и Херцеговина.

2 ден

Пристигане в Сараево рано сутринта на 23.05. –
разходка и разглеждане на забележителностите на столицата, разположени в центъра й: базарът Баш чаршия, с малките сладкарници и кафенета, изплували сякаш от миналото, магазинчета с традиционни за страната стоки. В района е Кметството, Катедралата, Православната църква, Синагогата, Джамията Али паша, Историческият музей, живописните старинни квартали. Настаняване в хотел. След обяд - Отпътуване за селището Високо (на ок. 40 км от Сараево),
край което са разположени придобилите известност т.нар.
„Босненски пирамиди”,
които според техния откривател и негови поддръжници, са най-старото творение на човешка ръка. Една ексцентрична хипотеза, която най-малкото ще бъде повод за разходка сред красива природа. Завръщане в Сараево. Нощувка.

3 ден

Сараево – Меджугорие - Мостар – Сараево (310 км)
Закуска. Отпътуване по маршрута към Меджугорие и прекрасния Мостар – културната и политическа столица на Херцеговина. Първо разглеждане на
Меджугорие –
едно от местата-светини за християните по света (Меджугорье) и след това отпътуване за
Мостар,
където ще имаме достатъчно време за разглеждане на забележителностите: известният „Стари мост”от 16 в. (UNESСO) над р. Неретва, живописните квартали в Стария град, събрали в едно и отоманско, и австро-унгарско, и средиземноморско влияние..... Автобусен тур в района на Мостар, по време на който ще имаме удоволствието да се полюбуваме на прекрасни природни картини и феномени – карстови извори и водопади (Благай, Кравице); на ценни исторически и археологически арте факти, свързани и с нашето далечно минало – богомилски каменни надгробия (стечки); старинни светини за дервишите и суфите (текето „Почител”) . Връщане в Сараево. Нощувка.

4 ден

Сараево – Крушевац – София – Плевен (ок. 750 км)
Закуска. Напускане на хотела и в 10.00 ч отпътуване за България. Попътно спирка за разглеждане на
Крушевац,
свободно време за късен обяд и разходка из Лазарев град. Продължаване по маршрута и пристигане в София късно вечерта; пристигане в Плевен около полунощ.

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт с лицензиран туристически автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Сараево;
посещение на Босненските пирамиди с кратка обиколка и беседа от местен екскурзовод;
разглеждане на Сараево, Мостар и Меджугорие;
медицинска застраховка на ЗК Уника АД със ЗС 2000 евро за туристи до 65 год; За туристи над 65 год – допл. 5 лв; по условия на ЗК туристи на 80 и над 80 год не се застраховат.
водач-екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване.

 

Цената не включва:

вечери, обеди, входни такси.
При посещение на Пирамидите има входна такса.

 

Допълнителни забележки:

Важно е да знаете!
При посещението на Босненските пирамиди имате избор да направите кратка или дълга обиколка. При кратката обиколка - теренът е леснодостъпен, а при дългата – се изкачват около 300 стъпала. Препоръчително – носете удобни обувки.
Екскурзията като цяло НЕ е подходяща за хора с ограничена подвижност.
Официална парична единица в БиХ: Босненска конвертируема марка (ВАМ); 1 евро~1.96 ВАМ.
Условия за записване и начин на плащане: депозит – 100 лв при записване, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:
лична карта, или валиден задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация; за лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 бр. фотокопие.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Босна и Херцеговина - загадка и реалност, природни феномени на цена от 299 ЛВ. от Атлантис Тур