БУДАПЕЩА и ВИЕНА от СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА и БУРГАС, 06.12.17

Екскурзия до Виена, Австрия с автобус на цена от 289 ЛВ. от туристическа агенция Бенитур - Варна..

Маршрут:

Цена от 289 ЛВ.

Държава:
Австрия

Населено място/курорт:
Виена

Дата на тръгване:
06.12.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
03.11.2017 г. до 06.12.2017 г.

Транспорт:
Автобус


Виена и Будапеща
отпътуване от София, Пловдив, Варна и Бургас

3 нощувки със закуски, от които 1 нощувка в Будапеща и 2 нощувки във Виена

Дата: 06.12.2017

Цена на човек в двойна стая: 289 лв. ‎

Програма

1 ден

1 ден – 06.12.2017
Варна – София – Белград – Будапеща

Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 18:00ч./ – Обзор /19:00ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ Метро – 20:00ч./ – Стара Загора /АМ Тракия разклон – 22:00ч./ – Пловдив /бензиностанция Шел Хепи на АМ Тракия – 23:30ч./; София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика на бул. Сливница – 01:00ч. на 07.12./ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.

2 ден – 07.12.2017
Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарските племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга, на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“ и Коледните базари. Вечерта настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.

3 ден – 08.12.2017
Виена

Закуска. Отпътуване за Австрия. Туристическата програма във Виена започва с панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/, по време на която ще Ви представим най – известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche и внушителната сграда на Кметството, пред което се простира най-големия коледен базар „Кристкиндлмаркт“, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Пешеходната разходка из старата част на Виена започва от дворцовия комплекс "Хофбург", където се намират Президентството, Националната библиотека; преминава през луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница "Demmel", Чумната колона. Програмата приключва пред готическата Катедрала Св. Стефан. Свободно време за разглеждане на Коледните базари. Един от най-известните коледни базари във Виена се провежда на площада пред кметството на града – с безброй коледни подаръци, украси за елхи, бонбони и сладки изкушения. За децата са предвидени коледни работилници. След обяд посещение на двореца Шьонбрун /входна такса се заплаща допълнително/– импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали, запазени в автентичния си вид от времето, когато са били използвани от императори и императрици. Шьонбрун е една от най-големите забележителности на Виена. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи красив парк, в който ще откриете най-старата зоологическа градина в света. По това време на годината пространството пред двореца се превръща в коледен базар, предлагащ много романтика на фона на величествената сграда. Тук може да намерите уникални предмети, дело на местните занаятчии, коледни украси, както и да се насладите на кулинарни изкушения – чаша горещ пунш… Атмосферата се допълва от коледни концерти. Вечерта настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

4 ден – 09.12.2017
Виена – „Златното абатство“ в Мелк – долината Вахау – Дюрнщайн – Пратер

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия с екскурзоводско обслужване на български език до Бенедиктинското Абатство в Мелк – долината Вахау – Дюрнщайн /заплаща се допълнително/. Абатството е един от най - големите барокови ансамбли в Европа с пищна архитектура и украса. Построен е на мястото на крепост, служила като резиденция на граф Леополд I, която е предоставена на бенедиктинските монаси от неговия наследник. В манастира има училище и богата библиотека, в която се съхраняват безценни средновековни ръкописи. Ще преминем през живописната долина Вахау по течението на р. Дунав. Впечатляващи замъци и абатства увенчават вълнообразно хълмистата долина, върху която стръмно терасирани лозя се редуват с гористи склонове и овощни градини с кайсиеви дръвчета. Спирка в град Дюрнщайн – известен като мястото, където Ричард Лъвското сърце е бил затворен през 1192 г. от Леополд V. След обяд връщане във Виена. Попътна спирка в търговски и развлекателен център и престой за шопинг. Привечер организирано посещение на увеселителен парк „Пратер“ /такси за атракционите се заплащат на място/. Вечерта връщане в хотела в района на Виена. Нощувка.

5 ден – 10.12.2017
Виена – София – Пловдив – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през територията на Р Унгария и Р Сърбия. Пристигане в София и Пловдив късно през нощта, във Варна – сутринта на следващия ден.

 

Информация за цената

Цената включва:

- Транспорт от Варна, Обзор, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София с комфортен туристически автобус;
- Пътни, административни и туристически такси;
- 1 нощувка и 1 закуска в хотел в района на Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел в района на Виена, при настаняване в двойни и тройни стаи;
- Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;
- Посещение на двореца „Шьонбрун“ /входната такса се заплаща допълнително/;
- Посещение на увеселителен парк „Пратер“ /атракционите се заплащат допълнително/;
- Посещение на търговски и развлекателен център.

 

Цената не включва:

- Входни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;
- Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
- Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
- Разходка с корабче по р. Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език – 15 евро;
- Полудневна екскурзия с екскурзоводска беседа на български език до Абатството в Мелк – долината Вахау и Дюрнщайн – 20 евро /входната такса за заплаща допълнително/;
- Медицинска застраховка за целия период – 10 лв. за лица до 65 год.; за лица над 65 год. – по тарифа;
- Настаняване в единична стая – 90 лв. общо за трите нощувки.

 

 

Въпроси и коментари

Бенитур - Варна

Варна, бул."Мария Луиза" 7
тел. 052641672, 0888699525,
Факс: 052641672
e-mail: beni_tour@abv.bg
http://www.benitour.com/bg

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. БУДАПЕЩА и ВИЕНА от СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА и БУРГАС, 06.12.17 на цена от 289 ЛВ. от Бенитур - Варна