Дефиле на младото вино в стария Пловдив

Екскурзия до Пловдив, България с автобус на цена от 28 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София-Пловдив-София.

Маршрут: София-Пловдив-София

Цена от 28 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Пловдив

Офертата е валидна от:
09.10.2018 г. до 25.11.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Започна сезонът на виното! Какво по-добро начало от една приятна екскурзия с отправна точка - Стария Пловдив. На тази дата там ще се отбележи Празникът на младото вино, на който ще присъстват производители от цялата страна! За да се настроите за празника, обаче, първо ще посетите Долнолозенски манастир „Св.Св. Петър и Павел”. Обителта е действаща и се обслужва от монахини. След това ще имате възможност да се включите в дегустациите на вино в три категории - червено вино, бяло вино, вино розе в Стария град на Пловдив. Ще има време и за разходка и посещение на старите къщи на града, превърнати в музеи, галериите, амфитеатъра и всичко останало, за да се потопите в магнетизма и специфичния аристократичен дух на Стария Пловдив.
Остава само да изберете приятна компания и да се отправите на едно зареждащо пътешествие!
С тази екскурзия ще съчетаем неповторимостта на Стария град и младото вино, което ще се хареса на всеки, дошъл да се потопи в атмосферата на празника. ‎

Програма

1 ден

Отпътуване от София в 07.30 ч от пл. храм-паметник Александър Невски.
Посещение на Долнолозенски манастир „Св.Св. Петър и Павел”. Кога е основан манастирът не е известно, но мястото е почитано за свято от незапомнени времена. Намиращите се артефакти в манастиския двор свидетелстват за отколешен духовен живот тук. Манастирът представлява комплекс от нови жилищни сгради и църква, тя е осветена на 29 юни 2005 г. от Знеполския епископ Николай. Обителта е действаща и се обслужва от монахини. Пристигане в Стария Пловдив. Празникът се организира от Съвет по туризъм-Пловдив в партньорство с Община Пловдив и Национална лозаро-винарска камара /НЛВК/, Общински институт "Старинен Пловдив", медийни партньори, фирми и други.
Посетителите на празника ще имат възможността да дегустират вина от различни краища на България в три категории: червено вино, бяло вино, вино розе. Изборът за най-доброто ще направят чрез гласуване с карти. Урните, в които ще се пускат ще стоят на трите входо-изхода на Стария град, където се продават и билетите.
Чрез томбола ще бъдат определени печелившиге билети на позналите победителите сред винопроизводителите. Списък с печелившите и отзивите от полученото вино ще бъде публикуван на сайта на Съвет по туризъм-Пловдив.
Всички участници-винопроизводители в събитието ще получат грамота, а победителите-специални отличия в съответните три категории. Учредени са и шест специални награди от Европейския Рицарски Орден на виното - Консулат България за винарскиа изба. В трите категории специална комисия ще излъчи по двама победители, съответно за "Златен рицалски граал" и "Сребърен рицарски граал".
Празникът ще представи едно благородно състезание между винопроизводителите, но и ще излъчи новите винени дестинации – винарски изби, дегустационни зали, шата и други в страната Естествено, можете да разгледате старите къщи на града, превърнати в музеи, галериите, амфитеатъра и всичко, което предлага Пловдив.
Връщане в София вечерта, след 19.00 часа.

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

Жетоните за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 ЛВ.
12 ЖЕТОНА - 6 ЛВ.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 ЛВ.

 

Допълнителни забележки:

Програма на събитията за 24.11.2018 г.:
13:00 15:00Работилница „НАРИСУВАЙ ПЛОВДИВ“Културен център Бялата къща, Стария град ул. "Пълдин"12/ вход 10 лв.
11:00НАЧАЛОна дегустациите / /Стария град на Пловдив
14:00ЙОГА С ВИНО С ФАМ/Площад Хисар Капия, Стария град / пред Туристически инфо-център/ вход свободен
16:00ДЕСЕРТНИ ШОТОВЕ /Демонстрация на СЛАДКАРНИЦА МОЛЛЕ / Иконна сбирка (двор). ул. "Съборна" 22
21:00ВЕЧЕР НА МАЙСТОРИТЕ НА ВИНОТО – 2018/Гала вечеря за награждаване на най-добрите млади вина / Ресторант "Лайпциг". бул. "Руски",70/ куверт 48 лв.
18:00КРАЙ/на дегустациите / Стария град

Минимален брой туристи за реализиране на пътуването - 40 човека.
Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия. Туроператорът не носи отговорност при промяна цена на входните билети на посещаваните обекти, обявените цени са актуални при публикуването на офертата.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Дефиле на младото вино в стария Пловдив на цена от 28 ЛВ. от Атлантис Тур