Еднодневна екскурзия до Добърско и Банско

Екскурзия до Банско, България с автобус на цена от 35 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София – Добърско – Банско – София.

Маршрут: София – Добърско – Банско – София

Цена от 35 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Банско

Дата на тръгване:
17.08.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
17.07.2019 г. до 17.08.2019 г.

Транспорт:
Автобус


Еднодневна екскурзия до Добърско и Банско

Програма

1 ден

Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в СОФИЯ.
Кратка почивка по пътя. Пристигане в село Добърско. Селото се споменава за пръв път в Рилската грамота на цар Иван Шишман от 1378 г. Някои изследователи твърдят, че в това село той се е венчал.
Посещение на уникална средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Стенописите в храма са уникални и са запазени и до днес благодарение на факта, че са били скрити под саждите от свещите. През ХІХ в. църквата била превърната от турците в баня Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос в ракета. Под краката на Христос се виждат очертанията на атмосферата и стратосферата. В идеално състояние е и другата уникална икона от сюжетната линия бог – астронавт, а именно „Божието възкресение“. На нея Христос слиза в Ада и възкресява мъртвите. Той поема към повърхността в космическа капсула, подобна на тази, с която астронавтите се връщат на земята. Според предание, Самуиловите войници са основателите на селото. На връщане от битката 1014 г., довела до ослепяването им, те попаднали на лековит извор и останали там, за да се лекуват. Отпътуване по маршрута. Спиране в Банско, около 2 часа и половина, за разглеждане на града - къща-музей Неофит Рилски (в момента е в ремонт), къща –музей Н.Й. Вапцаров, уникалната църква „Св. Троица“ 1835 г. Време за кафе и късен обяд.
Банско като селище съществува още от ІХ-Х в. През 1576 г. е споменато за пръв път в османски документ. В старата част на града има 150 паметника на културата. В града ще имаме възможност да посетим църквата и музей Н. Вапцаров. Отпътуване за София.
Пристигане в София след 19.00 часа.

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт по маршрута с подходящо транспортно средство според броя на записаните в групата;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО;
посещения по програмата.

 

Цената не включва:

лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти.

 

Допълнителни забележки:

Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА.
Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване/ подписване на Договор за еднодневна екскурзия.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 8 дни преди пътуването – без неустойка; 7 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 02 951 6181, 0889 735073 А1; e-mail: office@atlantis-tour.com.
Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, полица № 7500160000592, валидна до 31.01.2020 год; адрес на ЗК – гр. София, бул. Цариградско шосе №47А, бл.В, ет. 3; тел: 0700 12332

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Еднодневна екскурзия до Добърско и Банско на цена от 35 ЛВ. от Атлантис Тур