Егейска Турция през май – самолет

Екскурзия до Егайска Турция, Турция със самолет на цена от 714 ЛВ. от туристическа агенция Домика Тур ООД. Маршрута е София-Бодрум-София.

Маршрут: София-Бодрум-София

Цена от 714 ЛВ.

Държава:
Турция

Населено място/курорт:
Егайска Турция

Дата на тръгване:
16.05.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
08.01.2018 г. до 31.05.2018 г.

Транспорт:
СамолетЕгейска Турция през май – самолет


С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ: 16.05.2018 и 30.05.2018

7 НОЩУВКИ / 7 ЗАКУСКИ / 7 ВЕЧЕРИ
Първи ден. Полет от летище София (терминал 1). Пристигане в Милас и среща с местния екскурзовод. Отпътуване за Далян. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Втори ден. Закуска. Туристическа програма в района на Далян. Историята на града се корени в далечното минало и както обикновено е обвита в многобройни легенди. В една от тях се разказва за невъзможната любов между близнаците Каунос и неговата сестра на име Библис. Истината обаче е тясно свързана с историята на древния град Каунос, основан през 10-ти век и споменат за първи път в разказите на Херодот. В миналото Далян е бил важно пристанище, но след образуването на делтата на едноименната река, това драстично се е променило. В днешно време Далян е малко, симпатично градче, опасано от живописни канали, заобиколено от залените хълмове на планината Мендерес, разположено точно срещу остров Родос. Районът е известен с благоприятния си средиземноморски климат, благодарение, на който се радва на богата флора и фауна. Тук има над сто вида палми, както и доста рядко срещаното амброво дърво. Ескурзията продължава с вълнуваща разходка с яхта по делтата на река Далян и разглеждане на Ликийските скални гробници, изрязани в скалите и разположени отвесно над водата. Ликийските гробници са една от визитните картички на Турция, с история датираща от над 2500 години. Те представляват масивни каменни структури с необичайна форма, изрязани директно в скалите. Най-внушителната от тях е гробницата на цар Амнитас, управлявал Телмесос, по времето, когато е бил част от могъщата древна Ликия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Трети ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кекова. Освен с археологическите си находки, островът е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. Всеки посетил Кекова, остава очарован от нейната необичайна природа – тюркоазени морски води, малки островчета със старомодни плажове, тайнствени пещери, в които пиратите са съхранявали заграбеното съкровище и пазещия безброй тайни потънал град. Казват, че историята на потъналия град Кекова наподобява тази на митничната Атлантида. Тук също след разрушително земетресение, няколко от древните градове на Ликия са останали под водата. И днес през кристалните морски води, могат да се видят прекрасно съхранени каменни стълби, останки от улици, полуразрушени стени и даже счупените амфори, в които местните са съхранявали зехтин и вино. Програмата включва още разходка с яхта в залива Кекова и посешение на древната крепост Симена. Денят, изпълнен с история и красота, ще завърши с посещение на църквата „Св. Николай Чудотворец“, която се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. Отпътуване за Фетие. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Памуккале. Попътно посещение на фабрика за килими в град Тавас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. Продължаване към Памуккале и туристическа програма. Казват, че ако не сте посетили Памуккале, не сте видели нищо в Турция. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, това определено си заслужава. Настаняване в хотел в Памуккале. Вечеря. Нощувка.
Пети ден. Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Преминаване през Селчук и посещение на античния град Ефес - един от най-добре запазените в света. Недалеч, в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни и мюсюлмани. До самата къща е изворът на Богородица и стената на желанията. В края на това пътуване по стъпките на историята идва ред и на четвъртото от седемте чудеса на древния свят Храмът на богинята Артемида. Следва попътно посещение на магазин за зехтин и локум. Пристигане в Кушадасъ известен като Птичия остров. От малко рибарско градче, той се превръща в един от основните егейски курорти и любимо място за забавления и почивка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Шести ден. Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.
Седми ден. Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.
Осми ден Закуска. Трансфер до летището и полет за София.


ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 714 ЛВЦената включва:
• Самолетен билет с чартърен полет София – Бодрум – София с включени летищни такси и багаж.
• 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Далян.
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Фетие
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Памуккале.
• 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Кушадасъ.
• Транспорт с автобус по описания маршрут.
• Туристическа програма в Далян, Кекова, Памуккале и Ефес.
• Разходка с яхта в Далян.
• Разходка с яхта в Кекова.
• Екскурзоводско обслужване в Далян, Кекова, Памукале и Ефес от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата.
• Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", с покритие 5000 евро (за лица до 65 години)

Цената не включва:
• Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - 10 лв.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 79 години - 20 лв.
• Застраховка "Отмяна на пътуване"
• Входните такси за музеите:
1. Църквата „Св. Николай Чудотворец“ - 20 турски лири
2. Хиераполис в Памуккале - 35 турски лири
3. Историческия град в Ефес - 40 турски лири
4. Къщата на Дева Мария - 25 турски лири
• Разходи от личен характер и бакшиши.

Забележки:
1. Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
2 Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
3 Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Анталия: 600 долара на тон.
4 Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Анталия /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Анталия - София/.
5 Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека
6 Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
7 Начин на плащане: 35 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
8 Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
9 Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
10 Визов режим: няма изисквания за визи

Програма

 

Информация за цената

 

 

 

Въпроси и коментари

Домика Тур ООД

София, ул. Уилям Гладстон 18-А ,партер
тел. 029523404, 0888734551
e-mail: domikatour@abv.bg
http://www.domikatourbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Егейска Турция през май – самолет на цена от 714 ЛВ. от Домика Тур ООД