Екскурзия до Индия - Златният триъгълник

Екскурзия до Делхи, Индия със самолет на цена от 2399 ЛВ. от туристическа агенция Стил Травел. Маршрута е София – Доха – Делхи – Агра – Фатепур Сикри – Джайпур – Делхи – Доха – София .

Маршрут: София – Доха – Делхи – Агра – Фатепур Сикри – Джайпур – Делхи – Доха – София

Цена от 2399 ЛВ.

Държава:
Индия

Населено място/курорт:
Делхи

Дата на тръгване:
27.02.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
29.08.2017 г. до 06.03.2018 г.

Транспорт:
Самолет


Цветовете на Индия - Златният триъгълник и фестивалът Холи
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


Период: 27.02 - 06.03.2018г.
8 дни/ 6 нощувки
Цена: 2399,00 лв.

Холи, радостта от цветовете на пролетта, е древен индийски празник, на който хората отправят „хола“ или молитва към всевишния за добра реколта и изобилен сезон. Чрез разнообразието от цветове се приветства пролетта, утвърждава се победата на доброто, вярата, предаността и любовта, напомняща тази между Рада и Кришна. Празникът започва на предната вечер със запален огън, наречен „холика”, а на сутринта се води „битка“, като всеки е сам за себе си. Хората се целят с бои на прах или оцветена вода като символ на равенството и обичта между тях. Някои даже носят водни пистолети и балони.
Холи е фестивал на братството, който ще Ви освободи от оковите на обществените норми. Облечени изцяло в бяло, без значение от каста, класа или пол, хора от цял свят се обединяват в едно под дъжд от багри. Накрая всички си разменят добри пожелания, сладки и подаръци. Организират се шествия с украсени слонове и камили, както и сборове, на които се танцува в ритъма на барабани и се пеят типични за фестивала песни.

Програма

1 ден

27.02.2018г. - 1-ви ден София – Доха
19:45 – полет QR 226 от София за Доха.

2 ден

28.02.2018г. - 2-ри ден Доха – Делхи – Агра
Кацане в Доха – 01:20. 02:25 – полет QR 570 от Доха, кацане в Делхи – 08:25. Посрещане на летището и отпътуване за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.
По желание посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал: 60 лв.

3 ден

01.03.2018г. - 3-ти ден Агра – Фатепур Сикри – Джайпур
По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.

4 ден

02.03.2018г. - 4-ти ден Джайпур – посрещане на Холи
Закуска. Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия. Сутринта всеки ще получи естествени цветни бои на прах, за да може да води своята „битка на цветовете”. Следобед ще се отдадете на почивка или разходки из „розовия град“. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ден

03.03.2018г. - 5-ти ден - Джайпур – Делхи
Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. До обсерваторията е градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. В ранния следобед отпътуване за Делхи – вторият по големина град в Индия, който по изумителен начин съчетава модерния облик на мегаполиса с грижливо пазените паметници от древността. Избран е за столица на независима Индия през 1950 г., а през 1992 г. е обявен за един от щатите на страната. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

6 ден

04.03.2018г. - 6-ти ден Делхи
Закуска. Предстои ни първият ден от разглеждането на Делхи: минаване покрай кръглата сграда на Парламента и посещение на Президентския дворец Ращрапати Бхаван - сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26 януари 1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Конституцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г., върху която са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. След кратка почивка за обяд следва посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6 ноември 2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастански розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Продължаваме към бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

7 ден

05.03.2018г. - 7-ми ден Делхи
Закуска. Днес ни предстои посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Продължаваме към Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо. Отправяме се към Стария Делхи, за да разгледаме крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Оттам се отправяме към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран „бащата на нацията“, Махатма Ганди. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

8 ден

06.03.2018г. - 8-ми ден - Делхи – Доха – София
Закуска. Трансфер до летището. 09:45 полет QR 571 от Делхи, кацане в Доха 11:35.
14:30 – полет QR 225 от Доха, кацене в София – 18:45.

 

Информация за цената

Цената включва:

v Самолетни билети София – Доха – Делхи – Доха – София с включени летищни такси;
v 6 нощувки в хотели 5*/4*; 6 закуски, 6 вечери;
v Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус;
v Всички входни такси за туристическите обекти по програмата;
v Обиколка на Делхи с посещение на Китуб Минар, Раштрапати Бхаван, гробницата на Хумаюн;
v Разглеждане на храмовия комплекс Акшардам;
v Посещение на Тадж Махал, Агра Форт и Фатепур Сикри;
v Изкачване до Амбър Форт на гърба на слон, спускане с джип, разглеждане на v Обсерваторията и Градския дворец на махараджата;
v Участие в празнуването на Холи;
v Посещение на бахайския молитвен храм Лотос;
v Местни екскурзоводи на английски език;
v Водач-преводач от фирмата;
v Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.

 

Цената не включва:

v По желание, спектакъл Мохабад Тадж - 60 лв.(заплаща се доплащането)
v Виза за Индия: 105 лв. (заплаща се с доплащането);
v Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинската застраховка 16 лв;
v Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи: общо 35 щ.д. - заплащат се на място;
v Бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на храна;
v По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ѝ е от 1,5% до 2,7% от общата цена.

 

Допълнителни забележки:

ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
v При записване: аванс от 1000 лв и сканирани лична карта и паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 06.09.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни снимки на светъл фон с размери 5.08 см/5.08 см и 1 електронна (мин. 350 х 350 pixels / мaкс. 1000 х 1000 pixels);
v До 22.12.2017 ‒ остатъка до 100% и попълнен формуляр с лични данни, необходими за визите.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Ваксинации не са необходими.
v Срок за уведомяване за осъществяване пътуването – 22.12.2017 г.
v Цените са при 20 туристи.
v Визов режим: за български граждани е необходима виза. Туроператорът оказва съдействие при подаване на документите онлайн без допълнителна такса, като визата може да бъде получена в Посолството на Индия в София на адрес: ул. „Алфред Нобел” № 4 или по електронен път. При получаване в Посолствотото се определя дата за явяване от 10 до 14 дни преди отпътуване. Кандидатите за виза трябва да се явят лично на интервю (не е нужно да ходят в Посолството лица под 12 г. - представляват се от родителите, и лица над 70 г. - може да се представляват от Туроператора с пълномощно, написано на ръка от туриста) и да представят паспорт, разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е предварително подаден онлайн и 2 цветни снимки. След интервюто се вземат биометрични данни и се заплаща в брой такса от 105 лв. При получаване на елекронна виза – биометрични данни се вземат на летището при пристигане в Индия.
v Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
v Видът на двойната стая (спалня или 2 отделни легла) не се гарантира.
v За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
v В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1610013150000575586/
18.11.2016г. , ЗАД Армеец
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

 

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Екскурзия до Индия - Златният триъгълник на цена от 2399 ЛВ. от Стил Травел