Френска приказка –полет на 1.09

Екскурзия до Париж, Франция със самолет на цена от 1095 ЛВ. от туристическа агенция Домика Тур ООД..

Маршрут:

Цена от 1095 ЛВ.

Държава:
Франция

Населено място/курорт:
Париж

Дата на тръгване:
01.09.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
13.07.2017 г. до 01.09.2017 г.

Транспорт:
СамолетФренска приказка –полет на 1.09София – Колмар – Страсбург – ПАРИЖ – Двореца „Версай” – „Дисниленд” – „Шамбор” – „Шеверни” – Руан – Амиен – Париж - София
01.09.2017 – 07.09.2017

01.09.2017: 06.30ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 07.55 ч.- Пристигане в Базел. Отпътуване за Колмар, наричан още „малката Венеция”. Разходка из Средновековните улички, кафета ресторанти, манастир, музея "Унтерлинден" и къщата музей на Бартолди. Градът е интересен със своите живописни домове, със своите сгради и канали с хилядолетна история. Отпътуване за Страсбург, който е в списъка на ЮНЕСКО. В Страсбург се намират и европейските институции - Европейския парламент, Европейския съюз, Европейския съвет и Европейския съд за правата на човека. Туристическа програма: разглеждане на площадите “Клебер” и “Гутенберг”, аптеката “Елен” и къщата “Камерзел”, Страсбургската Катедрала с известния астрономически часовник, който е своеобразна картина на кръговрата на времето – показва всички позиции на луната и слънцето, както и равноденствията. Разходка с кораб до квартала „малка Франция”. По желание разходка с кораб по каналите на Рейн. Нощувка.

02.09.2017: Закуска. Отпътуване за Париж. Туристическа програма в Париж с екскурзовод и автобус: остров Сен-Луи, Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил оставят свои следи върху палата. Катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, увековечена в безсмъртния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинския квартал - най-кокетният и най-старият квартал; Сградата на инвалидите, Марсово поле, Военното училище, площад "Трокадеро", Кметството, градините и парка „Тюйлери”, Лувъра (отвън); пл. Конкорд – площадът на сговора; прочутата улица Шан-з-Елизе, Триумфалната арка. Нощувка.

03.09.2017: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до двореца Версай - тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Свободно време в Париж. Възможност за посещение на музеи/музея “Лувър”, музея “Орсе”/. Разглеждане на квартала “Монмартър” с базиликата “Сакре Кьор” и Площада на художниците. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

04.09.2017: Закуска. Свободно време в Париж. Възможност за посещение на музея “Лувър”, музея “Орсе”/ или по желание посещение на “Дисниленд“. Паркът е разположен на 32 км от Париж на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Общо атракциите в Дисниленд са над 50. Свободно време. Нощувка.

05.09.2017: Закуска. Свободен ден в Париж. По желание и предварителна заявка еднодновна екскурзия два от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъкът „Шамбор”, построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от стена с дължина 22 мили. Слави се като един от най-красивите ренесансови замъци. Посещение на „Шеверни” - най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновен от Люксембургския дворец в Париж. Отличителна за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.
06.09.2017: Закуска. Свободен ден в Париж. По желание посещение на „Дисниленд“ или еднодневна екскурзия до Руан - разположен на реката Сена, града на „стоте кули“ наричан от Виктор Юго. Пешеходна разходка в центъра на града-Кметството, Руанската света Богородица, Съдебната палата и „улицата на часовниковата кула“/първата пешеходна улица във Франция/ и Амиен - Жул Верн определя каналите на града като “една малка Венеция, която не оставя равнодушен нито един творец“. Нощувка.
07.09.2017: Трансфер с автобус до летище Бове/Париж. 09.30ч.-Отпътуване от Париж за София с полет на Wizzair. 13.10ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково
Цени:
Възрастен в двойна/ тройна стая
1095 лв.

Цената включва:
* самолетен билет София – Базел и Париж – София с редовен полет на АК Wizzair
* летищни такси
* малък салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 42 x 32 x 25 см
* трансфер летище – хотел – летище
* 6 нощувки със закуски в хотели 2/3* с включени сити такси
* автобусен транспорт по програмата
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва:
* голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см) - 80 лв.
* куфар до 23 кг. + 1 бр. ръчен багаж - 160 лв.
* куфар до 32 кг. + 1 бр. ръчен багаж - 200 лв.
* трансфери от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /двете посоки/
* входните такси на посещаваните туристически обекти:
* Айфелова кула до 2 етаж /входна такса и резервация/ - 16 евро/ 31 лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро / 69 лева, до 26 г. – 15 евро;*
* Музея Лувър (резервация и входна такса) - 20 евро/ 39 лв., младежи до 26 г. - безплатно
* Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро/265 лв
* Увеселителен парк „Дисниленд“ - 65 евро/127 лв*;
* Екскурзия до Амиен и Руан /автобусен транспорт и екскурзовод/ – 50 евро/98 лв;*
* Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/ – 65 евро;*

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано!
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 400 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Посещението на Айфеловата кула, кабаре „Мулен Руж”, музей „Лувър”, „Дисниленд”, двореца „Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.

Програма

 

Информация за цената

 

 

 

Въпроси и коментари

Домика Тур ООД

София, ул. Уилям Гладстон 18-А ,партер
тел. 029523404, 0888734551
e-mail: domikatour@abv.bg
http://www.domikatourbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Френска приказка –полет на 1.09 на цена от 1095 ЛВ. от Домика Тур ООД