Ганг - Златният триъгълник и мистичните свещени градове

Екскурзия до Индия със самолет на цена от 3323 ЛВ. от туристическа агенция Стил Травел. Маршрута е София/Варна - Истанбул - Делхи - Харидвар – Ришикеш - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна.

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Делхи - Харидвар – Ришикеш - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна

Цена от 3323 ЛВ.

Държава:
Индия

Населено място/курорт:

Дата на тръгване:
20.10.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
01.09.2017 г. до 19.10.2017 г.

Транспорт:
Самолет


Индия - Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг
/ САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

София/Варна - Истанбул - Делхи - Харидвар – Ришикеш - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна
10 дни/ 8 нощувки
Цена: 3323,00 лв.‎

Програма

1 ден

Полет от София в 13:20 ч. с Турски авиолинии. Кацане в ИСТАНБУЛ в 14:45.
Полет от Варна в 14:25 ч. Кацане в Истанбул в 17:00ч.
Излитане за Индия в 19:55 ч.

2 ден

Кацане в индийската столица в 04:35 ч. – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел “Lemon tree” 4* или подобен.
Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук. Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря и нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за свещените градове Харидвар и Ришикеш – първо с влак от Делхи до Харидвар, а после с автобус до Ришикеш. Пристигане в Ришикеш след обяд. Пешеходна разходка из града. Днешният ден е отреден за Ришикеш – свещен хиндуистки град, наричан «Световна столица на йога». Названието му всъщност е интерпретация на името на хиндуисткия бог Вишну и означава «господар на сетивата». По време на обзорната екскурзия из града ще посетите свещени за индусите духовни центрове, познати под името ашрам: Шивананда, Йога Никетан, Барат Мандир, Лаксман Йоола и Рам Йоола с гигантския въжен мост през р. Ганг. Това са уединени сред природата места, в които още от древността мъдреци са проповядвали своите учения, извършвали са духовно обучение и медитация, привличали са местните жители да упражняват различни видове йога или бойни изкуства. Вечеря и нощувка в хотел “Vasundhara” 4* или подобен.

4 ден

Закуска. Възможност за йога занимания. Типичната хиндуистка мистична атмосфера продължава с посещението на Висишха Гуфа – място край река Ганг, където е медитирал един от седемте велики мъдреци, синове на бога Брахма. По време на религиозния празник Аарти Гат ще се представят някои съхранени през вековете традиционни стародавни ритуали.
Възможност за рафтинг по река Ганг срещу допълнително заплащане.
Вечеря и нощувка.

5 ден

Ранно отпътуване за гарата. Отпътуване с влак в 06:25 ч. за Делхи. Отпътуваме към Агра с автобус. Вечерта пристигане. Вечеря и нощувка в хотел “Man Singh” 4* или подобен.

6 ден

Закуска и посещение на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. По-късно посещение на Агра форт. Възможност за посещение на спектакъла шоу "Сагата на любовта - Калакрити", в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Вечеря и нощувка.

7 ден

След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Man Singh” 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

8 ден

След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата. След това ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света.
Този ден ще завърши с вечерно посещение на увеселителното заведение Чоки Дани (или подобно място), където танцьорки в раджастански костюми ще омагьосат въображението ви, гадатели ще предричат на ръка съдбата ви, изкусни майсторки на хена /древна индийска татуировка/ ще рисуват по ръцете ви… Вечеря. Нощувка.

9 ден

След късна закуска отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване. Вечеря и нощувка.

10 ден

Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии в 06:15 ч. сутринта. Кацане в Истанбул в 10:35 ч.
Полет в 17:45 ч. от Истанбул и пристигане във Варна в 18:45 ч.
Полет в 19:25 от Истанбул и пристигане в София в 20:45 ч.

 

Информация за цената

Цената включва:

v Самолетен билет София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул– Варна/София с Турски авиолинии
v Летищни такси – 295 евро/577 лв. (към 16.09.2016) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
v 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Делхи
v 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Ришикеш
v 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Агра
v 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Джайпур
v Сити тур на Делхи
v Сити тур на Ришикеш
v Сити тур на Джайпур
v Посещение на Фатехпур Сикри
v Посещение на Агра и Тадж Махал
v Входни такси на обектите, упоменати в програмата
v Климатизиран транспорт в Индия
v Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
v Всички трансфери, упоменати в програмата
v Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур
v Разходка с рикша в Делхи или Джайпур

 

Цената не включва:

v Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/107 лв.
v Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
v Рафтинг по река Ганг в Ришикеш - 15 евро/ 30 лв.
v Посещение на вечерния спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта» - 35 евро/70 лв.
v Неупоменати в програмата услуги
v Туристическа виза за Индия 105 лв - заплащат се в офис

 

Допълнителни забележки:

v Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
v Необходима ваксина: Да
v Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001106/30.11.2016 „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)

 

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Ганг - Златният триъгълник и мистичните свещени градове на цена от 3323 ЛВ. от Стил Травел