Истанбул - градът на два континента

Екскурзия до Истанбул, Турция с автобус на цена от 135 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е Благоевград – София - Капитан Андреево/Капъ Куле - Истанбул - Одрин – София - Благоевград.

Маршрут: Благоевград – София - Капитан Андреево/Капъ Куле - Истанбул - Одрин – София - Благоевград

Цена от 135 ЛВ.

Държава:
Турция

Населено място/курорт:
Истанбул

Офертата е валидна от:
06.11.2020 г. до 31.12.2020 г.

Транспорт:
Автобус


Насладете се на невероятна екскурзия до сърцето на Турция - Истанбул - градът на два континента. Пътуването ще се състои на 19.11.2020 до 22.11.2020.‎

Програма

1 ден

Отпътуване от София в 20:00ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле.

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.
Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул /срещу допълнително заплащане/: площад Баязит, Капалъ чаршъ, Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика – вече действаща джамия „Св. София”. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на дворецът Топ капъ сарай.
След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3 ден

Закуска. В 08.30 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.
След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.
ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за град Одрин в 08.00 ч. По пътя посещение на фабрика за кожени изделия и фабрика за сладкарски изделия. Престой в Одрин за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

 

Информация за цената

Цената включва:

*Транспорт с лицензиран автобус
*2 нощувки със закуски в хотел 3*
*Пътни такси
*Посещение на Одрин
*Посещение на фабрика за кожени изделия
*Посещение на фабрика за сладкарски изделия
*Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покрите 5000 евро за лица до 65 г.
*Водач от туристическата агенция

 

Цената не включва:

*Музейни такси
*Застраховка отмяна на пътуване
*Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 65 г. до 79г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
*Допълнителни екскурзии:
*Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро
*Посещение на двореца Топ капъ с екскурзовод на български език /с включена входна такса/ - 25 евро
*Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро
*Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език
*25 евро /с включена входна такса/
*Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
*Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€ + 90 ТЛ за Аквариума/
*Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 25 eвро
*Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро

 

Допълнителни забележки:

*ВАЖНО:
*За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
*При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!
*Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
*Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
*20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

-Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

-Срокове за анулации и неустойки:
*От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
*От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
*От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

-Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.
-За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
-Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
-Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Истанбул - градът на два континента на цена от 135 ЛВ. от Атлантис Тур