ИЗМИР И ЧЕШМЕ - ПРЕДИ И СЕГА

Екскурзия до Измир, Турция със самолет на цена от 680 ЛВ. от туристическа агенция Рейна-Тур ЕООД. Маршрута е Измир и Чешме.

Маршрут: Измир и Чешме

Цена от 680 ЛВ.

Държава:
Турция

Населено място/курорт:
Измир

Дата на тръгване:
02.10.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
02.07.2019 г. до 20.09.2019 г.

Транспорт:
Самолет


ИЗМИР И ЧЕШМЕ - ПРЕДИ И СЕГА

Предложете на Вашите туристи да открият очарованието на смесицата от съвремие и античност по време на обиколката в Измир. А по време на обиколката из живописните улички на Чешме, те просто ще се отдадат на магическата атмосфера, която витае във въздуха. В компанията на сладкодумен екскурзовод ще се пренесат в древни времена, когато по тези земи са живели най-знатните личности в Източната Римска Империя.

ТОП ЦЕНА: 680 лв.

ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ, ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА, ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.07.2019


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ

Първи ден
Полет от София за Измир в 07.00 ч. Пристигане в 08.15 ч. на летището и среща с местния екскурзовод. Следва обиколка на гр. Измир - третият по големина град в Турция, който се радва на особена културна и историческа идентичност. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Вечерта по желание екскурзия „Нощен Измир“ (срещу заплащане) с посещение на Инджиралтъ и Балчова. Районът Балчова е сгушен в обятията на Измир, слави се с над 3000 годишна история и е изграден за да предпази местното население от набезите на морските пирати, като е приютявал представители на много култури в различните епохи. В пределите на Балчова се намира древния термален център Агамемнон датиращ от римско време, както и голям кладенец с водохранилище от елинистичния период. Балчова има разнообразна инфраструктура за социални дейности - термални центрове, паркове и живописна крайбрежна местност - Инджиралтъ, разположена в сърцето на самия град. По крайбрежието са разпръснати множество кафенета, ресторанти и магазини. Еврейският квартал със своя забележителен стар външен асансьор, построен през 1907 г е задължителна спирка от екскурзионния маршрут на всеки турист. Целта му е била да помага на жителите на града, които живеят на върха на хълма, да стигнат до своите домове, като в миналото е бил задвижван от воден механизъм, а в наши дни работи с електричество. На върха на асансьора има ресторант, от който се открива изумителна гледка към Измир. Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Чешме – известен в миналото като Цисус. Чешме е разположен на мястото на древния Еритрай, който започва развитието си в ранната бронзова епоха. Следва разглеждане на античния град Еритрай, един от 12-те Йонийски градове, чиито останки са разпръснати в основите на днешното рибарско селце Ълдъръ, където могат да се видят още храма на Еритрайската Атина и Античния театър. Програмата продължава с обиколка на Чешме и посещение на автентичен пазар в Алачатъ. Алачатъ е наситен с цветове, аромати и вкусове, той е град, който и днес съхранява бита и културата на древните си обитатели. Галерии за изкуства и занаяти и открити пазари за фермерски продукти от околността са разположени сред живописния декор на къщите и тесните улички, които пазят духа на егейското наследство. Ръчно изработени авторски творби, вкусна храна, сувенири и многообразни занаятчийски изделия надничат от всяко дюкянче и омагьосват със своя чар всеки посетител на този пазар. Пазаруването тук не е просто разходка, а общуване и изкуство и както знаем, договарянето е задължително. Този традиционен похват прави търговията доста забавна, а във всяка сделка може да усетите човешката топлина и лично отношение. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до гръцкия остров Хиос (срещу заплащане), островът на Омир и на първото морско пътешествие на Христофор Колумб. Хиос е остров с неповторим характер и неустоим чар. Тук ще откриете живописни пейзажи, средновековни селца с типичните за тази епоха сгради, гостоприемни и усмихнати хора и разнообразни натурални продукти, направени от уникалната смола „хио“, която се извлича от напуканата кора на дървото – мастиха. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване не хотела и отпътуване за Йоздере. Попътно посещение на стара фабрика за зехтин в Урла. Урла е един от най-предпочитаните туристически региони в област Измир, с множество красиви вили, бутикови хотели, каменни къщи и древни останки от античния Клозоменаи. Известен в миналото като център на легендарните амазонки, Клозоменаи е един от градовете на Йонийската лига и родното място на древния философ Анаксагор. Тук е открита най старата маслобойна за зехтин в Анатолия, разположена точно срещу остров „Карантина“, който е изпълнявал ролята на контролен здравен пункт по времето на Османската империя. Програмата продължава с посещение на крепостта Сеферихисар, античния град Теос и най-голямото светилище в Анатолия на гръцкия бог Дионис. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дидим. Посещение на античните градове Приене, Милет (срещу заплащане) и разглеждане на храма на Аполон в Дидима, храма на Атина и Агората в древния град Приене и Амфитеатъра и руините на древния град Милет - люлката на античната гръцка философия. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Закуска.

Шести ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Попътно посещение историческия комплекс Ефес, Дома на Дева Мария и очарователното планинско селце Шириндже (срещу заплащане). Настаняване в Кушадасъ в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Седми ден
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или включване в допълнителна екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.

Осми ден
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Измир. Пристигане в София в 10.30 ч.ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Заминаване VBB3001 08:30 София – 09:45 Измир
Връщане VBB3002 10:45 Измир – 12:00 София
Авиокомпания: ALK Airlines
Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. "Шипченски проход" № 63
Тип самолет: MD 82

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Програма

 

Информация за цената

Цената включва:

• Чартърен полет София – Измир – София.
• Летищни такси.
• Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
• Tрансфери: летище - хотел – летище.
• Такса сигурност – SECURITY TAX.
• Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
• Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро (за лица до 65 г).
• 1 нощувка в Измир в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 2 нощувки в Чешме в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 1 нощувка в Йоздере в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 1 нощувка в Дидим в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* със закуска и вечеря.
• Обиколка на Измир.
• Посещение на античния град Еритрай.
• Обиколка на Чешме и посещение на автентичен пазар в Алачатъ.
• Посещение на фабрика за зехтин.
• Посещение на крепостта Сеферихисар.
• Екскурзоводско обслужване в Измир, Чешме, Йоздере, Дидим и Кушадасъ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
• Изпращане от представител на TA на летище София.
• Всички пътни и магистрални такси.

 

Цената не включва:

Пакетните цени не включват:

• Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
• Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
• Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
• Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
• Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
• Екскурзия Нощен Измир – 15 евро.
• Посещение на гръцкия остров Хиос – 35 евро.
• Екскурзия на остров Хиос с включено посещение на селцата Кампос, Места и Пирги – 20 евро.
• Посещение на античния град Теос – 15 евро.
• Посещение на античните градове Приене, Милет и храма на Аполон в Дидим – 40 eвро.
• Посещение на историческия комплекс Ефес, дома на Дева Мария и Шириндже – 40 евро.
• В допълнителните екскурзии не са включени храна и напитки.
• Разходи от личен характер и бакшиши.
• Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.
• Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса. Всички входни такси се заплащат на място.

 

 

Въпроси и коментари

Рейна-Тур ЕООД

София, бул.Васил Левски№ 13Б, ап.14
тел. 980 74 82, 0898 540230,
Факс: 980 74 82
e-mail: reina_tour@abv.bg
http://www.reina-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. ИЗМИР И ЧЕШМЕ - ПРЕДИ И СЕГА на цена от 680 ЛВ. от Рейна-Тур ЕООД