Къща за гости Хаджи Иванчова къща - КопривщицаKashta za gosti Hadji ivanchova kashta - Koprivshtitca

Хотели » Къщи за гости в община Копривщица » Къщи за гости в Копривщица

Къща за гости Хаджи Иванчова къща се намира в Копривщица, област София - област. Къща за гости предлага самост. сан. възел, сейф, интернет, телефон, паркинг места, компютър, телевизор, барбекю, минибар / хлад., екскурзии, душ.вана/джакузи, кафе, охрана.

самост. сан. възелинтернеттелефонпаркинг местакомпютъртелевизорбарбекюминибар / хлад.кафеохрана

Допълнителна информация:

ГРАДА-МУЗЕЙ КОПРИВЩИЦА
БЪЛГАРИЯ

Копривщица - малко планинско градче-музей, разположено между двата най-големи върха в Средна гора – в.Богдан /1604м./ и в.Буная /1594м./. Живописното кътче, съхраняващо възрожденския дух е привлекателно за български и чуждестранни гости със своето културно и историческо наследство. Автентичните улички, мостове, чешми и старинни къщи с високи каменни стени ни потапят в атмосферата на някогашния живот.
Копривщица датира от 14в. Селището е ограбвано и опожарявано три пъти (1793, 1804, 1809). Градът е център на едно от най-важните събития в историята на България-Априлското въстание (1876 г.) за освобождение от робството. Част от къщите на известни търговци, писатели и интелектуалци са превърнати в музеи. Историческият дух се усеща от всеки гост на Копривщица и днес.
За да усетите възрожденския дух, елате в Копривщица, само на 100 км от София и на 80 км от Пловдив.
Заповядайте в „Хаджи Иванчовата къща” - ще Ви посрещнем като скъпи гости, в уютната обстановка на автентичния възрожденски дом.

ХАДЖИ ИВАНЧОВА КЪЩА

Къщата се намира в непосредствена близост до центъра на гр. Копривщица на ул. Дончо Ватах Войвода N 37, на 100м. от пл. "20-ти април". Предлага 26 легла, разположени в 11 стаи, всяка от които е запазила автентичния възрождански стил. Всички помещения са със собствен санитарен възел, мини бар и кабелна телевизия.

Етаж 1-ви.

Стая № 1 – Спалня с възможност за допълнително легло. Запазени са вградените дървени долапи. Разполага със собствен санитарен възел. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия.
Стая № 2 – Спалня със запазено декоративно огнище, което допринася за допълнителния уют на стаята. Разполага със собствен санитарен възел и вана. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия.
Стая № 3 – Спалня. Кокетна и уютна, стаята е в запазен типичен автентичен Възрожденски стил (малки прозорци). Намира се на първия етаж на къщата. Стаята е със собствен санитарен възел. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия.
Стая № 4 – Стаята е в приятен лилав цвят с дискретни златни орнаменти. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята е със собствен санитарен възел

Етаж 2-ри:

Стая № 5 – Стаята е изключително просторна и светла, с уникален изрисуван таван, запазен от построяването на къщата и реставриран през 1978 г. Стаята разполага със собствен санитарен възел. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята разполага с възможност за допълнително легло.
Стая № 6 – Запазеното декоративно огнище допринася за допълнителния уют на
стаята. Разполага с две легла и възможност за допълнително легло. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята е със собствен санитарен възел.

Стая № 7 - Стаята е в приятен син цвят типичен за къщите през възраждането.
Наивистичните рисунки по стените са направени от самоук местен художник през 1978 г. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята е със собствен санитарен възел.

Стая № 8 – Стаята е бяла и светла с елегантни сини орнаменти, нарисувани по
стените и придаващи уют. Запазен е автентичния дърворезбован таван. Разполага с две отделни легла. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята е със собствен санитарен възел.

Стаи № 9 и № 10 и се намират в пристроена малка къщичка в двора. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаите са със собствен санитарен възел.

Стая № 11 се намира в самостоятелна малка къщичка в двора на ''Хаджи Иванчова къща'' и е със запазен автентичен Възрожденски стил. Разполага с две легла и възможност за допълнително легло. На разположение на гостите са мини бар и кабелна телевизия. Стаята е със собствен санитарен възел.

На разположение на гостите на къщата са също така и:

 Битова механа – 20-25 човека. Механата работи по предварителна заявка и предлага печене на агне, прасенца, и др.
 Салон
 Паркинг за 4 коли в двора на къщата
 Градина
 Предверие
 Планински велосипеди
 Барбекю
 Wi-Fi-безплатен безжичен Интернет
Приемаме плащане с кредитни/дебитни карти на рецепция!

ЗА НАС ЩЕ БЪДЕ ЧЕСТ И УДОВОЛСТВИЕ ДА БЪДЕТЕ НАШИ ГОСТИ!


ОЧAКВАМЕ ВИ!

Цени за сезон 2019

Къща за гости Хаджи Иванчова къща разполага с:
9 двойни стаи с цени за нощувка за периода 10.04 - 30.09 от 48 лв.
4 стаи с три и повече легла с цени за нощувка за периода 10.04 - 30.09 от 60 лв.
11 единични стаи с цени за нощувка за периода 10.04 - 30.09 от 33 лв.

 

Местонахождение


Обслужване:
 
 
 
 
 
 

Комфорт:
 
 
 
 
 
 

Кухня:
 
 
 
 
 
 

Хигиена:
 
 
 
 
 
 

За контакти:

Копривщица
Дончо Ватах войвода 37

Тел.: 0898588030, 071843080
Факс: 071843080
e-mail: bogdan@btsbg.org
http://www.guesthouses.tk

 

Твоите приятели споделиха:

ВАШИТЕ МНЕНИЯ ЗА ТОЗИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТ


Няма направени коментари за тази оферта.

Оставете Вашия коментар:

Вашата оценка:

Обслужване:
 
 
 
 
 
 

Комфорт:
 
 
 
 
 
 

Кухня:
 
 
 
 
 
 

Хигиена:
 
 
 
 
 
 

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Къща за гости Хаджи Иванчова къща - Копривщица (Kashta za gosti Hadji ivanchova kashta - Koprivshtitca)