Великден в АЗЕРБАЙДЖАН, Албания

Великден в АЗЕРБАЙДЖАН, Албания със самолет на цена от 1751 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Стил Травел.

Цена от 1751 ЛВ.

Държава:
Албания

Населено място/курорт:
АЗЕРБАЙДЖАН

Дата на тръгване:
01.05.2018 г.
Офертата е валидна от:
01.02.2018 г. до 01.05.2018 г.

Транспорт:
Самолет


КАВКАЗКО ГОСТОПРИЕМСТВО
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


София - Баку - Шамахи – Исмайли – Габала - Шеки - Баку - София
8 дни / 7 нощувки
Период : 01 - 08.05.2018г.
Цена : 1751,00 лв.

Ден 1: полет София - Баку
Полет от София за Баку в 11:55 ч. Пристигане в 16:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела. По пътя за хотела: кратка информация за страната, особености, култура, валута, места за хранене и др. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 2: Баку
09:00 ч. - закуска в хотела
10:00 ч. - 13:00 ч. – запознанство с Баку. Пешеходна екскурзия в Стария град „Ичери Шехер”, Крепостните стени, Портите на града «Гоша гала гаписи», Двореца на шаховете на Ширван (15 век), Девичата кула (12 век), Керван Сарай, Замъкът Синик Гала, средновековните бани, Музея на миниатюрната книга, занаятчийски ателиета, антикварни магазини. Тази част на Баку е най-интересна и наситена с архитектурни и исторически паметници. Територията на Ичери Шехер заема 22 хектара, половината от общата площ на Баку. Ще имате уникалната възможност да се разходите
13:00 – обяд в Стария град, по желание, заплаща се допълнително, в размер приблизително на 19-21 щ.д. без алкохол
15:00 ч. пешеходна разходка и запознанство с историята и архитектурата на Баку в периода 19-20 век, както и съвременните културни обекти: Площада на фонтаните, площада на паметника Низами Гянджеви, разходка по крайбрежния парк-булевард. Ще видим Международния център Мугам, Музея на Килимите, разходка с корабче в залива /възможна е единствено при безветрие/.
Посещение на виенското колело. Незабравими впечатления от панорамната площадка и Алеята на мъчениците. Оттук се открива неповторима гледка към Баку, в непосредствена близост до знаменитите Огнени кули, ултрамодерен архитектурен ансамбъл, признат за символ на съвременната азербайджанска столица.
Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка в Баку.
Ден 3: Шамахи – Исмайли– Габала
Закуска.
Напускане на хотела. Отпътуване по маршрут Баку – Шамахи – Исмайли– Габала - Шеки.
Спирка в селището Мараза и посещение на джамията Мавзолей Дири-Баба. В Шамахи посещение на историческата Петъчна Джамия, мавзолея Еди Гумбез /Седем купола/ - гробницата на шаховете на Ширван. Продължаваме пътешествието до селището Лагич, основано в 5 в.н.е в каньона на река Гирдиманчай, Горен Кавказ. На неговата територия са се запазили старинни джамии, бани, средновековен водопровод и канализационна система. От ателиетата на майстори може да се купят ръчно изработени килими, кинжали, изящни съдове. Посещението на етнографския резерват Лагич - този уникален кът от Исмайлинския район, е предизвикателство за всеки пътешественик. Природната изолация е направила Лагич много нетипично селище в Азербайджан. Езиковата плетеница на диалектите на стария персийски език, на който говорят жителите, остава до ден днешен първичен език в Лагич и околните села. В течение на много столетия хората, живеещи в планинската местност и в долината, са говорили не само на азери, но и активно са използвали фарси, арабски и руски. Тук обаче, в това планинско селище, където днес живеят не повече от 2000 човека, жителите по старому говорят на уникален диалект на фарси.
Продължаваме по пътя за Габала. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден 4: Габала - Шеки
Закуска.
Напускане на хотела. Обзорна екскурзия в Габала. Историята й започва преди две хиляди години. Разположена в предпланините на високия Кавказки масив, в продължение на шестотин години Габала била столица на Кавказка Албания, споменавана от античните историци от 1 в.от н.е. Планинският въздух опиянява, прекрасните реки, водопади и езера радват очите – причина Габала да бъде наречена „Азербайджанската Швейцария”! Недалеч от Габала, в селото Нидж се намира уникален архитектурен паметник – храм на удините. Удините са потомци на древните албани, особена етническа група, един от най-старите кавказки народи. В наше време те наброяват едва около 10 000 човека. Успели са да запазят своя език и културни традиции до наши дни. Възстановеният храм бил построен в края на 17 век на мястото на древна албанска църква, издигната някога от Свети Елисей – почитан в Кавказка Албания християнски проповедник и просветител. Храмът и досега носи неговото име.
Продължаваме за Шеки. Това е удивителен град, разположен в живописния планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади, минерални извори сред гъстите гори. Градът е едно от най-старите селища в Кавказ – богатото историческо и културно наследство е негова най-голяма гордост. В този малък „двуцветен град” (ярките червени керемидени покриви, потънали в зеленина) ще видим много Керван – сараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията Джума от 18 век, минарето на Гилейлинската джамия от 18 век, средновековните бани. А знаменитата шекинска коприна и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали!
Вечеря в Шеки. Нощувка
Ден 5: Шеки - Баку
Закуска.
Напускане на хотела. Посещение на Албанската църква в селището Киш. Това здание се отличава със строгата си спартанска красота – тесни прозорци, елегантен купол. Във вътрешния двор се намира древно гробище. Над него реставраторите са монирали пластмасово прозрачно стъкло, което позволява да бъде видя скелета на необичайно висок – над два метра, човек.
Връщане в Баку. Вечеря. Нощувка
Ден 6: Гобустан
Закуска.
Днес ще посетим една от популярните забележителности на Азербайджан, привличаща хиляди туристи ежегодно – Гобустан. Това е обиталище на първобитните хора, оставили след себе си голямо количество следи. Ще видим удивителния свят на скалните изображения, паметници на изкуството, изобразяващи бита и традициите на древните хора. Това е музей на повече от 6000 скални рисунки под открито небе, свят на загадки и тайни!
Сюжетите на скалните рисунки от преди 10 хиляди години са документални свидетелства за живота на хората по тези земи и за отдавна изчезнали древни животни, обитавали тази територия.
Следва спирка на съвременната джамия Биби Ейбат, на брега на Бакинския залив, построена на мястото на стара джамия от 13 век. В строежа са били използвани орнаменти и форми на народната архитектура. Джамията и гробницата Биби Ейбат са считани за свещени и затова са заветна цел на поколения поклонници и пътешественици.
Обяд в ресторант на брега на морето: по желание, заплаща се допълнително, в размер приблизително на 18-20 щ.д. без алкохол
Следобяд посещение на Културния център Гейдар Алиев. Той представлява комплексно съоръжение, включващо конгресен център, музей, изложбени зали и административни офиси. Дизайнът на сградата е забележителен с това, че в екстериора няма нито един прав ъгъл. Проектът е разработен от световно известния архитект Заха Хадид през 2007 г.
Изложбени зали: "Шедьоврите на Азербайджан", "Мини Азербайджан", "Добре дошли в Азербайджан", "Азербайджанска кухня", "Музей на Гайдар Алиев". Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 7: Абшеронският полуостров - Неугасващият пламък
Закуска.
От незапомнени времена наричат Азербайджан Страната на огньовете. По прищявка на природата земята на кавказката страна, разположена на живописния бряг на Каспийско море, е изпълнена с подземни източници на нефт и газ, които непекъснато се просмукват към повърхността. На много места е достатъчна малка клечка кибрит, която да послужи като факел и да предизвика пожар, който ще гори, докато изчерпи цялото количество газ. От древни времена тази земя била известна като земята на поклонниците на огъня – последователите на зороастрийските култове. Хората приемали огнените извори като проявление на божествената сила, почитали ги, построили олтари и храмове.
Едно от най-известните и популярни сред туристите места на „Вечния пламък” е хълмът Янардаг, на чийто склон от древни времена гори природен газ. Огнените езици
обхващат земята на около 10 метра в диаметър и парят прекалените смелчаци, осмелили се да ги приближат.
Най-екзотичното място е храмът на огнепоклонниците „Атешгях”. Намира се на 30 км от центъра на Баку. Горещите изходи на природния газ, който в съприкосновение с кислорода се запалва, е уникален природен феномен. Храмът е строен през 17-18 век, поддържан от индуската общност в Баку, принадлежаща към кастата на сикхите. Но историята на храма Атешгях е много по-стара. Още в началото на нашата ера тук имало светилище на огнепоклонниците зороастрийци. Те придавали на неугасващия пламък мистично значение и идвали тук, за да се поклонят на светинята.
В бившите килии, където са отсядали поклонниците от цял свят, сега е разположена експозицията на музея, съдържащ множество уникални оригинални експонати. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 8: полет за София
Закуска. След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летището. Полет от Баку за София в 08:30 ч. Пристигане на летище София в 10:55 ч.
ТУРОПЕРАТОРЪТ, притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

19

 

Информация за цената

Цената включва:

v Самолетен билет София – Баку - София, директен полет
v Летищни такси
v 1 ръчен багаж до 10 кг. и 1 брой чекиран багаж до 23 кг.
v Транспорт по горепосочената програма и всички екскурзии
v 5 нощувки със закуски и вечери в Баку в хотел 4*, Central Park hotel 4* или подобен
v 1 нощувка със закуска и вечеря в Габала в хотел 4****, Qafqaz Resort hotel 5* или подобен
v 1 нощувка със закуска и вечеря в Шеки в хотел 4****, Sheki Palace 5* или подобен
v Туристически обиколки и всички трансфери, според горепосочената програма
v Екскурзионна програма в Стария град на Баку, Габала, Шеки, Гобустан, Атешгях и v Янардаг
v Всички входни билети
v Градски такси 0.50 л вода на ден на човек
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език
v Водач-преводач от Романтик Холидейз

 

Цената не включва:

v Консулска такса за издаване на виза за Азербайджан: 35 евро = 70 лв
/заплаща се задължително/
v Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 10 000 евро за лица до 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 22 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5 000 евро за лица от 65 г. до 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 33 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 44 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 50 долара
/събират се предварително от водача на групата/
v Доплащане за вечеря с фолклорна програма: /допълнителна информация/
v Обеди в порядъка на 17-21 долара /заплащат се по желание/
v Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

Допълнителни забележки:

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Необходими документи за пътуване:
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
- За Азербайджан е нужна туристическа виза, Туристическата агенция съдейства за получаването на визата /попълване на визова анкета и т.н./, получава се в рамките на 5 работни дни.
v Полезна информация:
- 1 лв = 0.90 азербаджански манат
v Часови пояс: два часа разлика.
- България 12:00 часа – Азербайджан 14:00 часа
v Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Великден в АЗЕРБАЙДЖАН, Албания на цена от 1751 ЛВ. от Стил Травел