КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО - НОЕМВРИ

Екскурзия до Китай със самолет на цена от 4289 ЛВ. от туристическа агенция Стил Травел..

Маршрут:

Цена от 4289 ЛВ.

Държава:
Китай

Населено място/курорт:

Дата на тръгване:
05.11.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
02.08.2018 г. до 05.11.2018 г.

Транспорт:
Самолет


КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО - НОЕМВРИ

/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


Период : 05.11.2018 - 17.11.2018 г.
13 дни / 10 нощувки
Цена : 4289,00 лв.

ПЪРВИ ДЕН – 05.11.2018 – 10.00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 12:15 ч. - отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии. Кацане в Доха в 18:05 ч. местно време. Трансфер и вечерна обиколка на Доха. Трансфер до летището.

ВТОРИ ДЕН – 06.11.2018 – 02:00 ч. - Полет за Пекин. 14:40 ч.- кацане на летището в Пекин*. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Посещение на Арт зона 798. Трансфер до хотела в Пекин. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ТРЕТИ ДЕН – 07.11.2018 – Закуска. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Посещение на императорските гробници на династия Минг и влизане в най-известната от тях – гробницата Динг Линг, мавзолей на император Джу Идзюн (1563 - 1620) и неговите две съпруги. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.11.2018 - Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Вечеря. Нощувка в Пекин.

ПЕТИ ДЕН – 09.11.2018 - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Oбяд. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

ШЕСТИ ДЕН – 10.11.2018 - Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана със спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

СЕДМИ ДЕН – 11.11.2018 - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Посещение на храмовия пещерен комплекс Лонгмен. Пещерите Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Денгфенг. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Денгфенг.

ОСМИ ДЕН – 12.11.2018 - Закуска. Посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Вечеря. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Шанхай.

ДЕВЕТИ ДЕН – 13.11.2018 – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ДЕСЕТИ ДЕН – 14.11.2018 - Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 15.11.2018 – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка в Хонг Конг.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 16.11.2018 – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Слизане с фуникуляр. Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на района „Каулун“ с доплащане от 76 лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България.Каулун е район, наричан в миналото Ограденият град. По времето, когато Хонг Конг е бил британско владение, Каулун остава китайски анклав. В средата на ХХ век районът е под контрола на престъпни групировки, които развиват незаконни дейности – проституция, хазарт и продажба на наркотици. След връщането на Хонг Конг на Китай, повечето от сградите са напълно разрушени и на тяхно място се появяват модерни търговски и жилищни сгради. Посещение на пазар за птици, пазар за цветя и „Женският пазар“. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 17.11.2018 – Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в 00:25 ч. Кацане в Доха в 05:10 ч. Полет за София в 06:55 ч. Кацане на летището в София в 11:15.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000131/01.01.2017г., „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).‎

Програма

 

Информация за цената

Цената включва:

v 10 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И 10 ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛИ 4 ЗВЕЗДИ;
1 ОБЯД;
v САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ СОФИЯ-ПЕКИН И ХОНГ КОНГ-СОФИЯ С ВКЛЮЧЕН ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ И РЪЧЕН ДО 7 КГ;
v ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
v ВЪТРЕШНИ ПОЛЕТИ ДЖЪНДЖОУ-ШАНХАЙ И ШАНХАЙ - ДЖУХАЙ;
v БИЛЕТИ ЗА ВЛАК ПО МАРШРУТ ПЕКИН-СИАН И ПО МАРШРУТА СИАН – ЛУОЯН;
v БИЛЕТ ЗА ФЕРИБОТ МАКАО-ХОНГ КОНГ;
v ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
v ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ;
v ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА;
v ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

 

Цената не включва:

v TАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ГРУПОВА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА ЕДНОКРАТНО v ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА – 150 ЛЕВА НА ЧОВЕК.
v БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ;
v МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 24 ЛВ.;
v ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – 2% - 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА В v ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;
v БАКШИШИ ЗА ШОФЬОР И ЕКСКУРЗОВОД: 3-5 ДОЛАРА НА ЧОВЕК НА ДЕН.

 

Допълнителни забележки:

v Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
v Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
v Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
v Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!
v Местна Валута: Китайски Юан
v Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
v Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
v Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек;
v Приблизителен срок за издаване на виза: 10 дни.
v Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
v Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
v Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
v Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
v Продължителност на полетите:
София – Доха - около 4 ч. и 40 мин.
Доха – Пекин - около 7 ч. и 40 мин.
Хонг Конг – Доха - около 9 ч. и 30 мин.
Доха – София - около 5 ч. и 30 мин.
v Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;

 

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО - НОЕМВРИ на цена от 4289 ЛВ. от Стил Травел