Майски празници в Кавала, Гърция в хотел OCEANIS - 3 звезди

Майски празници в Кавала, Гърция в хотел OCEANIS - 3 звезди с автобус на цена от 225 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Велбург ООД.

Цена от 225 ЛВ.

Държава:
Гърция

Населено място/курорт:
Кавала

Дата на тръгване:
24.05.2018 г.
Офертата е валидна от:
30.04.2018 г. до 24.05.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Ден 1 София – Кавала

Сутринта в 07:30 часа отпътуване по маршрута: София – Дупница – Благоевград – Гоце Делчев – КПП Илинден. Преминаване през граничните пунктове: Илинден/ Екзохи. БОНУС! Посещение на пещера МААРАТА, (не вкл. входна такса в пещерата), откъдето води началото си река Аггитис, в чийто води Апастол Павел кръщава първата християнка в Европа - Лидия. Пещерата е с дължина 12 км, от които - 2.5 м. дължина са проходими, а от тях 500 метра са открити за посещения. В пещерата водите на реката са с температура 13 градуса, а въздуха е с температура 17 градуса. Екскурзията до пещерата НЕ включва входната такса за пещерата! В ранния след обяд пристигане в Кавала и настаняване в хотел Галакси 4*. Почивка за освежаване. Привечер разходка в стария град, разположен на полуостров „Панагия“ и запознаване с забележителностите му: паметника и къщата на Мехмед Али, благодетел за жителите на Кавала и остров Тасос, църквата „Св. Богородица“, Крепостта, Имарета и Аквадукта. Вечеря и нощувка.Ден 2 Кавала – езеро Вистонида – Порто Лагос - Ксанти – Кавала

Закуска. Свободно време в Кавала или по желание и срещу доп.заплащане: полудневна екскурзия до Ксанти, езерото Вистонида и двете му островчета, приютили метоха „Свети Никола” и прилежащата църква. В 10:30 часа отпътуваме на изток към Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро - лагуна Вистонида. Ще се насладите на прекрасно творение на Природата, сътворила дом тук за повече от 320 вида пернати, ще ви изпълнят с мир и възхищение: метоха „Свети Николай” от 11 век и новата църква „Успение Богородично” с чудотворната икона - копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богоридица през август 2005 г. Според информация, публикувана в athos.alexsoft.gr, от този момент от иконата на Света Богородица в метоха, започнало да изтича миро. След като чуете и историята за българските славни владетели тук, сред които и севастократор Момчил, ще се отправим към неговата столица – Царево, сегашният град Ксанти. Разходка в Ксанти, свободно време за кафе или по желание обяд. В късния след обяд завръщане в Кавала и хотела.

Свободно време и възможност вечерта по Ваш избор да посетите някоя от близките крайбрежни таверни и да опитате рибни ястия. Нощувка.Ден 3 Кавала – Филипи - София

Закуска. Свободно време. В 11:00 часа отпътуване за България и София. Попътно посещение в археологическия обект във Филипи (входната такса не е включена). Древният Филипи е създаден от колонисти от остров Тасос през 360 г. пр. Хр. В онези времена е известен под името Кринидес, а впоследствие през 356 г. пр Хр. Филип II Македонски го преименува на своето име – Филипи. Селището процъфтява през римското владичество, особено през 2-ри век сл. Хр. Древният град е свързан и с посещението на апостол Павел, дошъл тук за първи път през 49/50 г сл. Хр., за да проповядва християнството. Това, което може да се види тук са: древния театър, който е построен от Филип и всяко лято е сцена за представленията на едноименния фестивал, останките от римския форум и арената с датировка от 2-ри век сл. Хр., руините на христянска църква с масивни колони от средата на 6-ти век и ще можете да се разходите по една част от съхранения тук античен път Егнатия Одос (днес част от европейския път Е90).

Недалеч от Филипи в този идиличен пейзаж се намира и Кръщелницата „Св.Лидия” при река Аггитис, съградена на мястото, където Апостол Павел покръстил Св. Лидия – първата християнка в Европа. Пристигане в София вечерта.Цени за резервации, направени от 11.04.2018 г.:

На турист в двойна стая - 225 лева
Единична стая - 279 лева
Трети възрастен - 190 лева
Дете от 0-7.99г. с двама възрастни в стая - 150 лева
За пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената.Пакетните цени са в лева на човек и включват:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
2 нощувки със закуски
1 стандартна вечеря без напитки – тристепенно меню в ресторанта на хотела
разходка в стария град на Кавала
посещение на пещера МААРА ( не вкл. входна такса в пещерата)
посещение във Филипи и кръщелница „Св.Лидия” (не вкл. вх. такса за Филипи)
Застраховка помощ при пътуване в ЗК „Левинс” с лимит 2000 евро
Водач от агенцията по време на пътуването


Пакетните цени и не включват:

Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
Полудневна екскурзия до Ксанти, езерото Вистонида и манастир „Св. Никола” – 18 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. при мин. 20 плащащи туристи
Музейни такси за обекти посещавани по желание: Филипи и крепостта в Кавала около 7 евро


Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 3 лева; туристи над 70 год. доплащат – 6 лева!

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.

Важна информация: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.

за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер


Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената!

Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


Описание на хотел OCEANIS – 3* - Кавала, http://www.oceaniskavala.gr/

Хотел „Oceanis“в Кавала е реновиран 2016 година, за да предложи на гостите си съвременен дизайн и технологии, съобразени с местните традиции.

Разположение на хотел Oceanis: хотел Океанис 3* е разположен в самия център на Кавала и в близост до пристанището и крайбрежния булевард.

В хотел Oceanis: 24 часа рецепция, асансьор, модерна и напълно оборудвана конферентна зала, ресторант на първия етаж на хотела, в който се сервира закуска и вечеря, панорамен ресторант-градина на последния етаж с прекрасен изглед към амфитеатрално застроения град и забележителностите му, открит басейн на покрива на хотела с шезлонги и чадъри – безплатни за гостите на хотела, бар и безплатен паркинг за гостите на хотела. Фитнес зала безплатна за гостите на хотела.

В стаите на хотел Oceanis: капацитет на хотела – 168 стаи с тераса и изглед към града или морето. Стаите са модерно обзаведени с всичко необходимо да предоставят спокойна и релаксираща обстановка. Всички стаи са с WI-FI интернет връзка, климатик, телевизор с плосък екран 32`, баня и тоалетна с сешоар.‎

Информация за обекта за настаняване

хотел OCEANIS (3 звезди), нощувка със закуска

хотел предлага: не са посочени

 

Информация за цената

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
2 нощувки със закуски
1 стандартна вечеря без напитки – тристепенно меню в ресторанта на хотела
разходка в стария град на Кавала
посещение на пещера МААРА ( не вкл. входна такса в пещерата)
посещение във Филипи и кръщелница „Св.Лидия” (не вкл. вх. такса за Филипи)
Застраховка помощ при пътуване в ЗК „Левинс” с лимит 2000 евро
Водач от агенцията по време на пътуването

 

Цената не включва:

Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
Полудневна екскурзия до Ксанти, езерото Вистонида и манастир „Св. Никола” – 18 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. при мин. 20 плащащи туристи
Музейни такси за обекти посещавани по желание: Филипи и крепостта в Кавала около 7 евро

 

Въпроси и коментари

Велбург ООД

София, бул. Христо Ботев 34
тел. 029531183, 0882411464, 0887084804
e-mail: office@welburg.net
http://www.welburg.net

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Майски празници в Кавала, Гърция в хотел OCEANIS на цена от 225 ЛВ. от Велбург ООД