Великден в Асеновград, България

Великден в Асеновград, България с автобус на цена от 35 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Атлантис Тур.

Цена от 35 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Асеновград

Дата на тръгване:
17.04.2020 г.
Офертата е валидна от:
25.02.2020 г. до 17.04.2020 г.

Транспорт:
Автобус


Програма на пътуването:
Oтпътуване в 7:30 ч. от София, пл. Храм-паметник Ал. Невски – началото на ул. Оборище.
Отправяме се по маршрут: София – Пазарджик – Пловдив – Асеновград в посока Араповски манастир. Араповският манастир „Света Неделя” е разположен на 8 км източно от Асеновград. Манастирът е основан през 1856 г. до древно лековито аязмо, недалеч от асеновградското село Златовръх, което някога е носело името Арапово. Араповският манастир е единственият манастир, строен по време на османското робство, без да има останки от съществуването му преди това. През 1868 г. в манастира е основано училище за бедните деца от региона. Манастирският комплекс включва няколко двуетажни и триетажни жилищни и стопански сгради, както и голяма кръстокуполна църква. Според надпис на задната врата на храма строежът му е завършил през 1859 г.
Стенописите в храма са изключително интересни, защото за първи път се разчупва канонът при представянето на житието на св. св. Кирил и Методий и те са изобразени като проповедници и покръстители на българския народ. По същия начин са представени сцени от живота на св. Иван Рилски и други български светци. В храма се пази и стара икона на Св. Богородица, за която се смята, че е чудотворна. Много хора от цялата страна посещават манастира именно заради тази икона.
В близост до северната порта на манастира се намира аязмото, от което според местно поверие блика лековита вода. До него е и сградата на първия параклис на манастира, която е запазена и до наши дни. В двора на манастира „Света Неделя” има триетажна кула, която според местно предание е построена от легендарния Ангел войвода – смел хайдутин, защитавал народа от османците. Първите два етажа на кулата са каменни, с тесни прозорчета и са приспособени за бойни действия. Третият етаж представлява жилищна част с четири помещения. Храмовият празник е 7 юли – Денят на света Неделя.
След посещението на манастира се отправяме към Асеновград, където ще имаме време, ок. 2 часа, за разглеждане на града, разходка и обяд.
Град Асеновград се намира в Южна България, Пловдивска област. През 17 век е носил името Станимака Асеновград често е наричан Малкия Йерусалим, заради единадесетте църкви и петдесет и три параклиса на неговата територия. Градът се слави още и като Град на булчинските рокли, поради големия брой булчински салони и магазини за булченски рокли и аксесоари. Прекрасната природа, многобройните църкви, манастирите и културните забележителности правят Асеновград и околностите му интересен туристически център. Само на километър от града можете да видите Асеновата крепост. В близост до града се намират интересни забелжителности - Бачковския манастир, Чудните мостове, Белинташ. Отпътуване по маршрута обратно в ранния следобяд. Пристигане в София след 18.00 ч .‎

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
• водач – екскурзовод от туристическата агенция.

 

Цената не включва:

входни такси за посещаваните обекти, в случай, че има такива; • разходи от личен характер.

 

Допълнителни забележки:

Цената е валидна при мин. 40 туристи.
Срок, в който ТО може да отмени пътуването поради несъбран минимален брой туристи без за дължи неустойка на Потребителите: три дни преди обявената дата на пътуването.
Срок и начин на плащане: Пълно плащане при записване.

Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, валидна до 31.01.2021 год.

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Великден в Асеновград, България на цена от 35 ЛВ. от Атлантис Тур