Нова година в ДУБРОВНИК и ЧЕРНА ГОРА, автобус от ВАРНА

Екскурзия до Дубровник, Хърватска с автобус на цена от 479 ЛВ. от туристическа агенция Бенитур - Варна..

Маршрут:

Цена от 479 ЛВ.

Държава:
Хърватска

Населено място/курорт:
Дубровник

Дата на тръгване:
29.12.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
03.11.2017 г. до 29.12.2017 г.

Транспорт:
Автобус


НОВА ГОДИН В ДУБРОНИК И ЧЕРНА ГОРА,
автобус от Варна


дата: 29.12.2017

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

Хотел ALH KOMPAS HOTEL DUBROVNIK 4*

Цена на турист в стандартна стая - 565 лева - на база закуска и вечеря
Цена на турист в стандартна стая - 479 лева - на база закуска


Хотел VALAMAR LACROMA DUBROVNIK 4*

Цена на турист в стандартна стая без балкон - 565 лева
Цена на турист в стандартна стая с балкон - 590 лева
Цена на турист в стандартна стая без балкон гледка море - 598 лева
Цена на турист в стандартна стая с с балкон с гледка море - 620 лева ‎

Програма

1 ден

Първи ден 29.12.2017
Отпътуване от Варна в 04:00 ч. от ул. Антим 1-ви до Археологическия музей. Пътуване по маршрут Варна– Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Морка Гора – Вишеград – Сараево. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 30.12.2017
Закуска. Туристическа програма в Сараево (включено в цената). Сараево е град на възход и падения, красиво разположен в едноименната долина, нежно обгърнат от планински хребети, кръстопът на култури и различни религии. Обиколката преминава покрай сградата на библиотеката (Виечница), латинския мост, на чийто северен край през 1914г. е убит Франц Фердинанд, музикалния павилион, синагогата, моста на Густав Айфел, джамията на Али Паша, катедралата. В старата част на Сараево ще имате възможност за посетите Баш чаршия, чешмата „Себил“, улица „Казанджилък“, Гази Хюсрев бей джамия, строена по проект на известния Mимар Синан, старата часовникова кула. Отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотел по избор. Туристическа програма в Стария град на Дубровник (включено в цената). Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Свободно време в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 31.12.2017
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора (доп. заплащане). Туристическа програма в Стария град на Котор и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Свободно време в Стария град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров „Св. Никола“ и цялата Будванска ривиера. Връщане в Дубровник. Подготовка за празничната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ (само за туристите настанени в хотел VALAMAR LACROMA - доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Стон и Тръстено (доп. заплащане). Посещение на ботаническата градина Арборетум в Тръстено, където се отглеждат средиземноморски растения и екзотични видове донесени от моряци от различни континенти. В градините се намира и бароков фонтан построен през 1736 г. в чест на римския бог Нептун. Маршрута продължава към Стон - архитектурен резерват на брега на Адриатическо море, с възможност за разходка по уникалната крепостна стена, второто най-дълго крепостно съоръжение в света след Великата китайска стена. Стон е мястото придобило своята известност покрай снимките на сериала „Игра на тронове”. Тук ще имате възможност да видите и солниците от времето на Дубровнишката република, в които се събира солта по същия начин както през 15 век. Посещение на Мали Стон, където се намират най - известните ферми за отглеждане на миди и стриди, които се ядат живи и са популярни като афродизиак. Връщане в хотела. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Пристигане рано сутринта.

 

Информация за цената

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
- 1 нощувка в хотел Park 3* или подобен, в Сараево със закуска и вечеря.
- 3 нощувки в Дубровник в хотел по избор.
- 3 закуски и 2 стандартни вечери (за туристите настанени в хотел Valamar Lacroma 4*).
- 3 закуски или 3 закуски и 3 вечери (за туристите настанени в хотел ALH Kompas Hotel 4*).
- Туристическа програма в Сараево.
- Туристическа програма в Дубровник.
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
- Представител на туроператора.

 

Цената не включва:

- Новогодишна гала вечеря в хотел Valamar Lacroma 4* - 75 евро / 147 лева.
- Целодневна екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора - 25 евро, при минимум 30 човека.
- Целодневна екскурзия до Стон и Тръстено – 15 евро при минимум 30 човека.
- Входни такси за посещавани обекти.
- Туристическа градска такса (city tax) - 1 евро на човек на вечер. Заплаща се от туристите по време на пътуването в автобуса.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласноу словията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55

 

Допълнителни забележки:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДВА И КОТОР В ЧЕРНА ГОРА
Цени: 25 eвро, при минимум 30 човека
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус,екскурзоводско обслужване на български език, фериботни такси и билети.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти. БУДВА - Цитаделата с музея на морето – 2.00 EUR, обиколка по крепостните стени – 2.00 EUR. КОТОР – Музей на морето – 4.00 EUR, деца – 1.00 EUR, групи над 10 туристи – 1.30 EUR, Св. Трифон – 2.00 EUR, разходка с лодка из Которския залив – ~ 8 EUR – в зависимост от броя на желаещите, крепостни стени – 3.00 EUR вход за старата част на Котор – 1.00 EUR.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СТОН И ТРЪСТЕНО
Цени: 15 eвро, при минимум 30 човека
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: Лични разходи, входна такса за Ботаническата градина – 7 euro

График на отпътуване:
ВАРНА 04.00 ч. Антим 1-ви до Археологическия музей
ШУМЕН 04.45 ч.
ТЪРГОВИЩЕ 05.45 ч.
В.ТЪРНОВО 07.15 ч. пред хотел Етър
СЕВЛИЕВО 08.30 ч. паркинг пред Лидл
Възможност за тръгване от Шумен, Търговище, В. Търново, Севлието се осъществява при записани над 10 човека от съответния град.

 

Въпроси и коментари

Бенитур - Варна

Варна, бул."Мария Луиза" 7
тел. 052641672, 0888699525,
Факс: 052641672
e-mail: beni_tour@abv.bg
http://www.benitour.com/bg

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Нова година в ДУБРОВНИК и ЧЕРНА ГОРА, автобус от ВАРНА на цена от 479 ЛВ. от Бенитур - Варна