Нова година в Лисабон, Португалия в хотел HOTEL FLORIDA 4* - 4 звезди

Нова година в Лисабон, Португалия в хотел HOTEL FLORIDA 4* - 4 звезди със самолет на цена от 880 EUR. Организирано от туристическа агенция Рейна-Тур ЕООД.

Цена от 880 EUR

Държава:
Португалия

Населено място/курорт:
Лисабон

Дата на тръгване:
29.12.2018 г.
Офертата е валидна от:
10.10.2018 г. до 30.11.2018 г.

Транспорт:
Самолет


Нова година в Лисабон

Посрещнете Нова година 2019 в Лисабон! Заслужено една от най-красивите европейски столици!
Хотелите, които сме подбрали са с много удобна локация на централно и комуникативно място в старата част на града до самия площад „Маркиз де Помбал“


Лисабон – топъл и уютен с червените покриви на сградите, с малките площади, с тесните калдаръмени улици изпълнени с многобройни ресторанти, ретро трамваи и небързащи граждани.

Не на последно мястоr предлагаме разнообразие от допълнителни мероприятия и завладяващи турове, както и възможност за наблюдение на вдъхновяваща заря на 31 декември на централния площад, където се стичат местните хора и посетителите на града, за да се поздравят с настъпването на Новата година.

Предимствата на програмата:
⇒Целодневен тур на старият и нов Лисабон с включено посещение на статуята на Христос;
⇒Възможност за посещение на местен ресторант с вечеря и автентични изпълнения на традиционната музика Фадо на живо;
⇒Придружител от туроператора по време на цялото пътуване и престоя в Лисабон;
⇒Богата екскурзионна програма на български език с възможност за посещение на: Синтра с Кабо да Рока, Кашкаиш и Ещорил, Обидош с Фатима, Назаре и Баталя, както и музея Bacalhoa и винарска изба в района на Арабида;
⇒Посрещане и обслужване на място на български език от лицензиран екскурзовод.

ПРОГРАМА:

1-ви ден - 29.12.18 (събота):
Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на АК „България Ер” в 22:40ч до Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон в 00:50ч и посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.
2-ри ден 30.12.18 (неделя):
Целодневна, панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език с включено посещение на Статуята на Христос (включена в цената). Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Обиколката ни ще започне с отпътуването ни към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Тук ще видите впечатляващият манастир Жеронимуш, чието започва през 1502 г. в чест на завръщането на Вашку да Гама от Индия и продължава цели 50 години. Издържан е в типичния португалски стил мануелино. На 13 декември 2007 г. в него е подписан Договорът от Лисабон на Европейския съюз, ще видим и известната кула Белен от 16 век. Разглеждане на Паметника на Първооткривателите /отвън/ и дворецът Белен /отвън/. Отпътуване към Статуята на Христос, вдъхновена от монумента на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. Статуята е издигната от жителите на Лисабон, като благодарност за запазването на града по време на Втората Световна война. От панорамната площадка над Христос Спасител се открива прекрасна гледка към града и към Моста 25 Април, издигнат над мястото, където река Тежу се влива в океана. Отправяме се към историческия център: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията с паметника на Хосе Първи и Арката, от която започва оживената улица Аугуста. Връщане до квартал Алфама, най-старият квартал на града с неговите автентични фадо ресторанти. Тук може да се усети истинското сърце на града. Отправяме се към новата част на града - Паркът на нациите е районът, в който се проведе Експо 98. Днес паркът е превърнат в място за забавление, изложби и култура. Тук се намира и Океанариумът с дълбочината си от 7 м и с над 100-те вида водни обитатели. Можете да видите лифта, който води до Кулата на Вашку да Гама с прекрасна гледка към мостът „Вашку да Гама“ с обща дължина 12,345 м.,което го прави най-дългият мост в Европа. Продължителност на тура около 7 часа. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден - 31.12.18 (понеделник):
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш (срещу допълнително заплащане - 70 евро/137лв).
Културната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия - град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти - природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу... пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Всеки един от замъците спира дъха - "Замъкът на маврите", дворецът "Да Пена" и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Включено в цената посещение на двореца „Quinta da Regaleira“ – Уникален дворцов комплекс в стил неоготиката, на територията, на който ще видите параклиси, парк с езера, пещери, фонтани и различни архитектурни капризи, носещ името на баронеса Регалейра, която купи имота през 1840 г., известен също като двореца на милионера Монтейро. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши“queijada”(кейжада).
Екскурзията включва и посещение на Кашкаиш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца Palacioda Citadela през 1870г. В Кашкаиш се намира знаменития залив Bocado Inferno, където вълните на Атлантика се рзбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкаиш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа. На 30 км от Лисабон е разположен крайбрежният град Ещорил- в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. В Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града - дворецът Palaciode Conde De Castro Guimaraes. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа - "Ещориал". Курортът предлага и вълнуващ нощен живот. В Кабо да Рока - най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка на Атлантическия океан. Нощувка.

*** Посрещане на Новата 2019 година ***
(Очаквайте предложенията ни!)

4-ти ден - 01.01.19 (вторник):
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Вечерта - възможност за посещение на местен ресторант с включена вечеря в „Café Luso - Fado & Food Group“ с автентични изпълнения на традиционната музика фадо на живо, описващи по-буйния и рязък пиринейския характер, и меката, меланхолична душа на португалския народ. (срещу допълнително заплащане – 50 евро).

5-ти ден - 02.01.19 (сряда):
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу допълнително заплащане - 75 евро/147лв).
Обидош(~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия - малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, китни тесни улички, пълни с магазинчета предлагащи да дегустирате вишнев ликьор.
Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, с традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх.
Баталя(~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.
Фатима(~19 км от Баталя) - световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня Ватикана, но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала, посветена на Богородица. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.

6-ти ден 03.01.19 (четвъртък):
Закуска. Освобождаване на стаите около 12:00 ч. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Арабида с посещение на винарска изба (срещу допълнително заплащане – (45 евро/ 88 лв).
Обиколката ще започне с посещение на фабрика за производство на известните рисувани плочки „ажулезо“, характерни за Лисабон и страната като цяло. Ще видим как се правят плочките по стара технология от 17в. Екскурзията завършва с посещение на винарска изба и музея Bacalhoa, разположени на 35км от Лисабон в района на Арабида. Избата е част от комплекс на имение от 14в. Ще имаме възможност да разгледаме колекции на музея в три направления: сърцето на Африка (представени са различни скъпоценности от Ангола), колекция в стил Арт Деко и Арт нуво и колекция, посветена на рисуваните плочки „ажулезо“. Следва кратка дегустация на вино.
Трансфер до летището за директен полет до София в 01:45 след полунощ. Пристигане в София в 07:50ч на 04.01.2019г

Информация за обекта за настаняване

хотел HOTEL FLORIDA 4* (4 звезди), нощувка със закуска

хотел предлага: самост. сан. възел, сейф, интернет, пиколо, рум-сервиз, климатик, телефон, паркинг места, бар, ресторант, телевизор, минибар / хлад., тераса, душ.вана/джакузи, кафе, охрана

самост. сан. възелинтернетпиколорум-сервизклиматиктелефонпаркинг местабарресторанттелевизорминибар / хлад.кафеохрана

 

Информация за цената

Цената включва:

• Самолетен билет София – Лисабон – София с АК ”България Ер” с включени летищни такси и багаж до 23кг на човек;
• 5 нощувки със закуски в избрания хотел;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• Обзорна екскурзия на стария Лисабон с екскурзовод на български език;
• Медицинска застраховка – 10 000 евро със ЗАД „Армеец“;
• Представител на български език по време на пътуването и престоя в Лисабон.

 

Цената не включва:

Цените не включват:
• Новогодишна вечеря (очаквайте предложенията ни!)
• Допълнителни екскурзии
• Задължително индивидуално заплащане на градска такса в хотелите в размер на 1 евро на човек на ден
• Разходи от лично естество
• Застраховка Отмяна на пътуване със ЗАД „Армеец

 

Допълнителни забележки:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО, КОИТО СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ:

• Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил - 70 евро / 137лв. с включена входна такса за двореца „Quinta da Regaleira“;
• Обидош, Баталя, Назаре, Фатима – 75 евро / 147лв. с включена входна такса за манастира в Баталя;
• Полудневна екскурзия до Арабида – 45 евро / 88 лв.
• Вечеря в местен ресторант с фадо музика „Café Luso - Fado & Food Group“ – 50 евро / 98 лв.

Забележки:
• Цените на екскурзиите са валидни при миниум 20 участници.
• Разпределението на допълнителните екскурзии по дни и цените им подлежат на препотвърждение!
• Потвърждение за ползване на Новогодишна вечеря – до 20.11.2018г.

Необходими документи:
• Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дататана пътуване.
• За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
• Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Начин на плащане:
40 % депозит при резервация, доплащане 20 дни преди отпътуване.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
- от 59 дни до 31 дни-депозита
- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Португалия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Защо ЛИСАБОН за Новогодишните празници?

 Лисабон е един от най-очарователните градове в света, пропит с многовековна история.
 Тесните му улички и великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните векове и ще Ви отнемат усещането за време. Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис с отлично развита инфраструктура и многообразие от атракции и развлечения. Поради това свое необичайно и крайно хармонично съчетание, Лисабон се счита за една от най-популярните столици в света, която ще се хареса и на любителите на развлечения и на предпочитащите наситена екскурзионна програма, както и на тези, които просто желаят да почувстват впечатляващия и незабравим град Лисабон.
 Околностите му предлагатневероятно разнообразие оттуристически атракции, отприказнидворциведин отнай-романтичнитеградовев Европа(Синтра)доразвлечения от всакакъв характер. Културни и природни забележителности, вдъхновяващи природни пейзажи...
 Мекият климат го прави идеален за целогодишна дестинация. Дори и през зимата, когато температурите в повечето европейски градове са минусови, в Лисабон рядко достигат до под 10°C.
 А неповторимия вкус на традиционния портвайн и пропитото с носталгия чувствено Фадо?
 ... и още много причини, които положително бихте открили сами, когато го посетите! …

Въпроси и коментари

Рейна-Тур ЕООД

София, бул.Васил Левски№ 13Б, ап.14
тел. 980 74 82, 0898 540230,
Факс: 980 74 82
e-mail: reina_tour@abv.bg
http://www.reina-tour.com

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Нова година в Лисабон, Португалия в хотел HOTEL FLORIDA 4* на цена от 880 EUR от Рейна-Тур ЕООД