Париж, Дисниленд и Замъците по Лоара

Екскурзия до Париж, Франция със самолет на цена от 895 ЛВ. от туристическа агенция Домика Тур ООД. Маршрута е София – ПАРИЖ – Дисниленд - Замъците по Лоара – Версай – София .

Маршрут: София – ПАРИЖ – Дисниленд - Замъците по Лоара – Версай – София

Цена от 895 ЛВ.

Държава:
Франция

Населено място/курорт:
Париж

Дата на тръгване:
30.04.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
13.02.2018 г. до 30.04.2018 г.

Транспорт:
Самолет


Париж, Дисниленд и Замъците по Лоара: самолет – 4 нощувки
София – ПАРИЖ – Дисниленд - Замъците по Лоара – Версай – София

30.04.2018 - 04.05.2018

30.04.2018: В 13:50ч. отпътуване от София за Париж. В 15:50ч. пристигане в Париж. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
01.05.2018: Закуска. Туристическа програма в Париж с екскурзовод и автобус: острова Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция; катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинския квартал, в който ще откриете Сорбоната, Люксембургския дворец, Пантеона – последен дом на великите личности на Франция; Сградата на инвалидите; Марсово поле; Военното училище; площад "Трокадеро"; Кметството; градините и парка “Тюйлeри”; музея “Лувър” (отвън); площад "Конкорд"; “Шан-з-Елизе”; Триумфалната арка. По желание посещение на Айфелова кула и разходка с корабче по Сена. Разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.
02.05.2018: Закуска. Свободно ден в Париж или по желание: Посещение на увеселителен парк “Дисниленд“ или на музея “Лувър”. Нощувка.

03.05.2018: Закуска. Закуска. Свободно време в Париж или по желание еднодневна екскурзия до два от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъка Шамбор – построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от от стена с дължина 22 мили. Посещение на Шеверни - най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновена от Люксембургския дворец в Париж. Отличително за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.

04.05.2018: По желание посещение на двореца Версай (с предварителна резервация). Дворецът Версай е тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. Пристигане в София. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

Цени:
Възрастен в двойна/ тройна стая
895 лв.

Цената включва:
* самолетен билет София - Париж – София с редовен полет на авиокомпания Wizzair
* малък салонен багаж с макс. размери 55см Х 40см Х 23см;
* летищна такса
* трансфер до летище Бове
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус ***
* 4 нощувки със закуски в хотел l'Amandier Nanterre La Défens или подобен
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване

Цената не включва:
* куфар до 20 кг. - 120 лв.
* трансфери от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /в двете посоки/
* входните такси на посещаваните туристически обекти:
* Айфелова кула до 2 етаж/входна такса и резервация/ - 18 евро/ 36 лв. , при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* Двореца Версай /автобусен транспорт, входна такса и резервация/- 35 евро/ 69 лв. възрастни, 15 евро/ 30 лв. младежи до 26 г.
* Музея Лувър (резервация и входна такса) - 22 евро/ 43 лв., за младежи до 26 г. - безплатно
* Екскурзия до два от замъците по Лоара – Шамбор и Шеверни /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро/ 127 лв.
* Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 70 евро / 137 лв.;
* посещение на кабаре Мулен Руж (вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт) – 135 евро/ 265 лв.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
*Посещението на Айфеловата кула, кабаре»Мулен Руж», музей “Лувър”, Дисниленд, двореца “Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
**Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод. ‎

Програма

 

Информация за цената

 

 

 

Въпроси и коментари

Домика Тур ООД

София, ул. Уилям Гладстон 18-А ,партер
тел. 029523404, 0888734551
e-mail: domikatour@abv.bg
http://www.domikatourbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Париж, Дисниленд и Замъците по Лоара на цена от 895 ЛВ. от Домика Тур ООД