Почивка в Анталия и Кападокия с чартър от Варна - 8 дни

Почивка на море в Анталия, Турция за 7 нощувки със самолет на цена от 265 EUR от туристическа агенция АСТРАЛ Холидейз.

Категория: На море

Цена от 265 EUR

Държава:
Турция

Населено място/курорт:
Анталия

Брой нощувки:
7

Дата на тръгване:
24.10.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
29.05.2018 г. до 23.10.2018 г.

Транспорт:
Самолет

Описание

Не изпускайте - комбинирана почивка в Анталия и Кападокия за 8 дни с директен чартърен полет от Варна!

Дати на заминаване:
- 03, 10, 17, 24 октомври
- 01 ноември

4 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря +
3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря +
посещение на Мавзолея на Руми Мевляна и екскурзионна програма в Кападокия с екскурзовод на български език.

Пакет Стандарт – цени от 265 евро на човек:

Настаняване в хотели: HANE FAMILY SIDE в Анталия и MUSTAFA HOTEL 4* - Кападокия.

Пакет Премиум – цени от 315 евро на човек:

Настаняване в хотели: LYKIA WORLD & LINKS GOLF 5* (или подобен) в Анталия и SELCUKLU EVI – Кападокия.

Повече информация за програмата:
Анталия и Кападокия – Чартър от Варна


Програма:

Първи ден:
Варна – Летище Анталия – Сиде (65 км)
Излитане от Варна за Анталия с полет с номер XQ 5553 в 15:30 ч. от летище Варна. Кацане на летището в Анталия в 17:00 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Втори ден:
Сиде
Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така, ще Ви бъде предоставена възможност, да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Трети ден:
Сиде – Коня (240 км), Коня – Кападокия (220 км)
След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е "зеленият оазис", където прекрасните растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на "въртящите се дервиши", чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден:
Кападокия - "Страната на красивите коне" е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя, извадена от сънищата и фантастичните приказки.
Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни "магически кули". За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още "лунен ландшафт". Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден:
Кападокия
След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с "приказни" скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане –160 евро). Ще можете от "птичи поглед" да разгледате неповторимата красота на това място. Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена "въртящи се дервиши" с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Шести ден:
Кападокия – Сиде (460 км)
След закуска ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 5* в региона на Анталия.

Седми ден:
Сиде
Този ден ще ви предложим едни от най-интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова (срещу допълнително заплащане – 60 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще Ви разкажат за чудни свети места. Екскурзия до Сиде и Манавгат (срещу допълнително заплащане – 40 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат, както ще имате време за плаж и ще се повозите на яхта. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Осми ден:
Сиде – Летище Анталия – Варна (65 км)
Tрансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за Варна с чартърен полет с номер XQ 5552 в 13:00 ч. и кацане на летището във Варна в 14:40 ч.

* По време на екскурзионната програма в Кападокия ще имате възможност да посетите – винарна, където ще можете да дегустирате най-пивкото вино в тази област на Турция, грънчарска работилница, бижутерска работилница, цех за ръчно тъкани килими с възможност за пазаруване.

**Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

 

Информация за цената

Цената включва:

* Самолетен билет с директен чартърен полет Варна-Анталия-Варна;
* Летищни такси;
* Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран;
* Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна;
* Транспорт с лицензиран автобус;
* 4 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря;
* 3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря;
* Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
* Медицинска застраховка със застрахователна компания "Уника" с покритие 5 000 евро и асистанс;

 

Цената не включва:

* Разходите от личен характер;
* Обяди;
* Напитки;
* Допълнителни екскурзии;
* Черната църква в Гьореме – 10 турски лири;
* Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5 TL);
* Всички услуги предложени по желание;
* Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
* Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
* Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
* Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
* Застраховка "Отмяна на пътуване" застрахователна компания "Уника".

 

Въпроси и коментари

АСТРАЛ Холидейз

Пловдив, ул. Капитан Райчо 56
тел. 0700 15 999,
Факс: 032.666 900
e-mail: astral@astralholidays.bg
http://www.astralholidays.bg

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Почивка в Анталия и Кападокия с чартър от Варна - 8 дни на цена от 265 EUR от АСТРАЛ Холидейз