Почивка в Хърватия - о. БРАЧ

Екскурзия до Сплит, Хърватска с автобус на цена от 850 ЛВ. от туристическа агенция Домика Тур ООД. Маршрута е София - Загреб - Задар - Сплит - о. Брач - Златни Рат.

Маршрут: София - Загреб - Задар - Сплит - о. Брач - Златни Рат

Цена от 850 ЛВ.

Държава:
Хърватска

Населено място/курорт:
Сплит

Дата на тръгване:
29.09.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
27.07.2018 г. до 29.09.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Почивка в Хърватия - о. БРАЧ
с най-красивите плажове на Адриатика!
София - Загреб - Задар - Сплит - о. Брач - Златни Рат

8 дни / 7 нощувки

29.09.2018 – 06.10.2018

ПРОГРАМА

1 ДЕН - СОФИЯ – ЗАГРЕБ
Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН - ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЗАДАР – СПЛИТ - ОСТРОВ БРАЧ
Закуска. Отпътуване рано сутринта за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3 часа. Продължаване по пътя за Задар. Кратка туристическа програма в Задар- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Кратка туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Качване на ферибота за остров Брач. Островът е известен със своя бял камък и каменоделната си индустрия. Камъкът използван за строежа на двореца в Сплит на римския император Диоклециан е с произход именно от този остров, а в днешно време камък от остров Брач е използван при строежа на Белия дом във Вашингтон. Пристигане на остров Брач, трансфер и настаняване в хотел в град Бол – в близост до плажът Златни Рат. Плажът е с фин пясък и е една от най-големите атракции на острова – той е с дължина 500 м. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН - БОЛ
Свободно време за плаж и отмора и изхранване на база All Inclusive в хотела. Нощувка.

4 ДЕН - БОЛ
Свободно време за плаж и отмора и изхранване на база All Inclusive в хотела. Нощувка.

5 ДЕН - БОЛ – ХВАР* - БОЛ
Закуска. Свободно време.
По желание срещу доплащане - екскурзия до съседния остров Хвар.
Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН - БОЛ
Свободно време за плаж и отмора и изхранване на база All Inclusive в хотела. Нощувка.

7 ДЕН - БОЛ – МОСТАР - САРАЕВО
Закуска. Рано сутринта отпътуване с феробита от Сумартин за Макарска (или Супетар за Сплит в зависимост от атмосферните условия). Продължаваме към град Мостар в Босна и Херцеговина. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Продължаваме към столица Сараево. Панорамен тур на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН - САРАЕВО – СОФИЯ
Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на Сараево и свободно време за разходка по Баш Чаршия – пазарът на града. Отпътуване за България по маршрут Сараево – Вишеград – Чачак – Ниш – София. Пристигане в София късно вечерта.


Цена на човек в двойна стая - 850 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб
• 5 нощувки, 5 закуски, 4 обяда и 5 вечери в Resort Velaris 3* в град Супетар, на остров Брач;
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево;
• Транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
• Водач от фирмата организатор
• Екскурзоводски услуги
• Групова медицинска застраховка с Асистънс с покритие 5000 евро в ЗК Уника

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Входни такси за туристически обекти, музеи, разходи от личен характер
• Входен билет за Плитвичките езера - за възрастен 110 kn., за деца до 18г. 55kn;
• Допълнителна екскурзия с лодка до остров Хвар – 25-30 евро на човек
• Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70 г. - 5 лева; от 71 до 75 г. – 7 лева; от 76 до 85 г. – 15 лева.
• Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
Програма

 

Информация за цената

 

 

 

Въпроси и коментари

Домика Тур ООД

София, ул. Уилям Гладстон 18-А ,партер
тел. 029523404, 0888734551
e-mail: domikatour@abv.bg
http://www.domikatourbg.com/

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Почивка в Хърватия - о. БРАЧ на цена от 850 ЛВ. от Домика Тур ООД