ПРАГА, БУДАПЕЩА и ВИЕНА от София, Пловдив, Варна и Бургас, 11.12.2017

Екскурзия до Прага, Чехия с автобус на цена от 329 ЛВ. от туристическа агенция Бенитур - Варна..

Маршрут:

Цена от 329 ЛВ.

Държава:
Чехия

Населено място/курорт:
Прага

Дата на тръгване:
11.12.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
03.11.2017 г. до 11.12.2017 г.

Транспорт:
Автобус


Предколедна ПРАГА, БУДАПЕЩА И ВИЕНА
автобус от Бургас, Варна, София и Пловдив

Дата: 11.12.2017 г


Цена 329.00 лв. ‎

Програма

1 ден

Отпътуване от Варна в 23,00ч. Бензиностанция ОМВ до Автогара Варна на 10.12./с доплащане 30,00 лв/, Бургас в 01,00 ч-бензиностанция ОМВ до МЕТРО, Стара Загора - 03:00ч, разклона на Автомагистрала Тракия; Пловдив – 04:30ч, бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия; София - 07:00ч, бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина, по маршрут София-ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща. Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ден
Закуска.В 08.00ч. програма в града с местен екскурзовод /доплащане 10,00 евро/– Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др./без влизане/. След обяд отпътуване за чешката столица. Настаняване в хотел 3* в покрайнините на Прага. Нощувка.

3 ден
Закуска.Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15,00 евро за обиколка + слушалки/. Пешеходен тур /около 3 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др.Свободно време в Стария град за разглеждане на Коледната атмосфера.По желание от 18,00ч. вечеря на кораб на блок маса по р.Вълтава / доплащане 20,00 евро/. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро – включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в Дрезден /.Обиколка с местен екскурзовод в старата част на града. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” /входните такси на посещаваните в свободното време музеи не са включени в цената на екскурзията/. Свободно време за разглеждане на Коледните базари.Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден
Закуска. Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език /доплащане 10,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа и др. Вечерта настаняване и нощувка в Будапеща.

6 ден
Закуска. Свободно време по ”Ваци” – пешеходна улица, с най - популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав и разглеждане на Коледния базар. Отпътуване за България в 12,30ч. Пристигане вечерта.

7 ден
Пристигане в Бургас и Варна сутринта.

 

Информация за цената

Цената включва:

- транспорт с автобус 3*,
- 2 нощувки + 2 закуски в Будапеща в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи;
- 3 нощувки с 3 закуски в района на Прага в хотел 3* в двойни/тройни стаи
- водач по време на пътуването

 

Цената не включва:

- административни и пътни такси – 20,00 евро / задължително доплащане/
- туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 10,00 евро;/ задължително доплащане/
- туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15,00 евро;/ / задължително доплащане/
- еднодневна екскурзия до Дрезден– 45,00 евро;
- туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 10,00 евро; / задължително доплащане/
- входните такси на посещаваните обекти - /комплекса Цвингер /Галерията на Старите майстори – 10-11 евро /
- *корабче по р. Вълтава с включена вечеря – 20,00 евро;
- доплащане за единична стая – 50,00 евро

 

 

Въпроси и коментари

Бенитур - Варна

Варна, бул."Мария Луиза" 7
тел. 052641672, 0888699525,
Факс: 052641672
e-mail: beni_tour@abv.bg
http://www.benitour.com/bg

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. ПРАГА, БУДАПЕЩА и ВИЕНА от София, Пловдив, Варна и Бургас, 11.12.2017 на цена от 329 ЛВ. от Бенитур - Варна