Празник на шушеницата в Димитровград

Екскурзия до Димитровград, Сърбия с автобус на цена от 21 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София-Димитровград-Суковски манастир - София.

Маршрут: София-Димитровград-Суковски манастир - София

Цена от 21 ЛВ.

Държава:
Сърбия

Населено място/курорт:
Димитровград

Дата на тръгване:
16.11.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
19.09.2019 г. до 16.11.2019 г.

Транспорт:
Автобус


Еднодневна екскурзия.‎

Програма

1 ден

Отпътуване в 07.00 ч от от гр. София, пл. Храм-паметник Ал. Невски началото на ул. Оборище по маршрут: София – ГКПП Калотина – Суковски манастир - Димитровград. Пристигане на Суковски манастир „Успение Богородично“ -
стар български православен манастир в Западните покрайнини, намиращ се на десния бряг на р. Ерма. Църквата, посветена на Успение Богородично, според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога, започната в 1857 г. и завършена в 1858 г. По преданието, това става благодарение на Сали бей (друговерeц) от гр. Пирот, който издига новата църква върху основите на по-стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографския надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила.

Отпътуване за Димитровград/ Цариброд,
където ще се включим във фестивала на „Царибродската шушеница“,
в който взимат участие над 100 производители на различни пушени меса от Сърбия и България. Царибродската шушеница е приготвена с тайни подправки и се слави с неповторим вкус. Ще имаме възможност да опитаме и други традиционни домашни продукти от Димитровградския район, както и местни вина и ракии. За доброто настроение на посетителите ще се погрижат фолклорни състави. Свободно време за разходка, обяд и шопинг.
Отпътуване за България ок. 16.30 ч местно време. Пристигане след 19.00 ч. На пл. Храм-паметник Алекс. Невски.

 

Информация за цената

Цената включва:

Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
Водач по време на пътуването
посещения по програма
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК Уника АД.

 

Цената не включва:

Входни такси на посещаваните обекти, ако има такива.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на Мондиал Асистанс.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа/ 2 дни преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни.

 

Допълнителни забележки:

Важно е да знаете!
Начин и срокове за плащане: 100% при записване.
Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване- 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт, нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане. *Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Гарантирано отпътуване от с. Елешница, с. Горни и Долни Богров, с. Желява и Яна и град Бухово при мин 15 човека от едно населено място.

Основни превозвачи на Атлантис тур ООД: Груп травел ЕООД при пътуване с автобуси 49+1+1 места, Марка БОВА, Темса Сафари и СЕТРА, кат 3* и Магнолия 74 ЕООД при пътуване с 19+1+1-местен бус Мерцедес Спринтер, кат. 1*.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Празник на шушеницата в Димитровград на цена от 21 ЛВ. от Атлантис Тур