ПРАЗНИК НА СРЪБСКАТА СКАРА РОЩИЛИАДА в Лесковац

Екскурзия до Лесковац, Сърбия с автобус на цена от 99 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е СОФИЯ-ПИРОТ-ЛЕСКОВАЦ-НИШ-СОФИЯ.

Маршрут: СОФИЯ-ПИРОТ-ЛЕСКОВАЦ-НИШ-СОФИЯ

Цена от 99 ЛВ.

Държава:
Сърбия

Населено място/курорт:
Лесковац

Дата на тръгване:
31.08.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
24.07.2019 г. до 31.08.2019 г.

Транспорт:
Автобус


Продължителност: 2 дни / 1 нощувки ‎

Програма

1 ден

Отпътуване в 07.00 часа от София, началото на ул. Оборище, между пл. храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски, по маршрут: София-Пирот. Кратка обиколка на града с посещение на: Старата крепост Калето, датираща от 14 век. Наричат я още Момчилград, тъй като по време на изграждането й, Пирот е бил част от българските земи; Музеят на Понишавието, центъра на града и пазара. Свободно време за разходка на съботния пазар в Пирот. Около обяд отпътуване за град Ниш - разположен в долината на река Нишава, в близост до точката й на вливане в река Южна Морава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Градът е основан от келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Настаняване в хотел 3 * в централната част на града. В 15:30 часа отпътуване за Лесковац - разположен на река Южна Морава. Пристигаме и се включваме в събитието, с което е познат Лесковац – Рощиладата, сръбският вариант на Октобър фест в Мюнхен. На фестивала на сръбската скара можете да опитате сръбска плескавица, увияч, кебапчета, вешалица, печено свинско, агнешкo. Името на фестивала идва от сръбската дума за скара (рощиль) и в последните дни на лятото именно ароматната балканска скара във всичките й форми и вкусове доминира пейзажа на мини-кулинарното градче, което се оформя в центъра на Лесковац. Сърбите казват: "Рощилиада е проявата, по която ще познаете Лесковац". Станете и вие част от ентусиазираните гладни тълпи, които стръвнишката нападат скарите, а освен това можете да се насладите и на различни концерти, модни прояви и културни събития.
Преди събитието главната улица на града се затваря и на нея се нареждат множеството сергии-ресторантчета. Различните месни специалитети се приготвят направо пред вас, а уханието на плескавици, вешалици и ущипци ви подканя да препълните масите си. Едно е сигурно – сърбите знаят как да се веселят, а и как да готвят. Не пропускайте и поставянето на рекорд за приготвяне на най-голямата плескавица в света.
Пълната програма на фестивала може да видите на https://rostiljijada.rs/program/.
Връщане в град Ниш около 1:00 часа. Нощувка.

2 ден

Закуска. Туристическа програма в град Ниш: –пешеходната обиколка включва: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за обяд и разходка до „Казанджийското сокаче“ - улица, известна със своите кафенета и с паметника на Стефан Стремац. Интересна е и чешмата в началото на улицата, на която са изписани имената на участниците в драмата около известната нишка красавица, позната ни от филма „Зона Замфирова“. Отпътуване за България в късния след обяд. Пристигане в София вечерта.

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт с 20-местен бус Мерцедес Спринтер;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Ниш;
туристическа програма в Пирот;
туристическа програма в Ниш;
посещение на Рощилиадата в Лесковац;
водач от агенцията;
медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 2000 евро.

 

Цената не включва:

входните такси на посещаваните обекти
разходи от личен характер

 

Допълнителни забележки:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 работни дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащате: пълно плащане при записване и подписване на Договор.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. ПРАЗНИК НА СРЪБСКАТА СКАРА РОЩИЛИАДА в Лесковац на цена от 99 ЛВ. от Атлантис Тур