Празник на тиквата в Севлиево - еднодневна

Екскурзия до Севлиево, България с автобус на цена от 45 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София- Севлиево - София.

Маршрут: София- Севлиево - София

Цена от 45 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Севлиево

Дата на тръгване:
12.10.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
04.09.2019 г. до 12.10.2019 г.

Транспорт:
Автобус


Продължителност: 1 дни
Дата: 12.10.2019 г.

Програма

1 ден

Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в София; 07.30 ч с. Елешница; продължаване по маршрута посока Севлиево с една почивка на Български извор за ок 30 минути.
Пристигане в град Севлиево.
Посещение на някои от забележителностите на града - Дандаловите къщи, Хаджистояновото училище построено през 1844 г., Табаханата (работилница за обработване на кожи). Свободно време за участие в Празника на Тиквата. Празникът се провежда около празника на град Севлиево (15-18 октомври). В "Дандолови къщи” ще се обособи и музей на тиквата, както и други културни прояви със състезателен характер, чието място на провеждане ще бъде в парка пред ДК Мара Белчева”. Предстои изработката и на оригинални атракции за гостите на Севлиево като павилиони с формата на тикви, където ще се предлага печена тиква, изложба на кулинарни тиквени специалитети, състезания с тиквени гондоли и светлинно шоу. Във фоайето на дома на културата "Мара Белчева" са подредени изложбите "Тиквени фантазии".Рисувани тикви, инсталации от причудливи тикви, малки и огромни тикви, отгледани в местните стопанства, могат да видят севлиевци и гостите на града. Празникът продължава цяла седмица, а според организаторите от общинската администрация и местното туристическо сдружение, кулминацията на "тиквените дни" е в петък.Тогава ще бъдат открити няколко кулинарни изложби с тиквени специалитети, а един от тиквениците ще претендира да е най-дългият, произвеждан досега.
Отпътуване за София с почивка (ок 30 минути) на Български извор. Пристигане в София след 20.00 часа.

 

Информация за цената

Цената включва:

автобусен транспорт по маршрута;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО;
посещения по програма.

 

Цената не включва:

лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти ако има такива.

 

Допълнителни забележки:

Важно е да знаете!
Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА.
Срок, в който ТО може да отложи пътуването, поради несъбран минимален брой туристи без да дължи неустойка на Потребителите – 3 дни преди начало на пътуването.
Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване; в брой в офисите на агенцията или по банков път на сметката на Атлантис тур в Пощенска банка.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 12 дни преди пътуването – без неустойка; 11 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 02 951 6181, 0889 735073 А1; e-mail: office@atlantis-tour.com.
Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, полица № 7500160000592, валидна до 31.01.2019 год; адрес на ЗК – гр. София, бул. Цариградско шосе №47А, бл.В, ет. 3; тел: 0700 12332.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Празник на тиквата в Севлиево - еднодневна на цена от 45 ЛВ. от Атлантис Тур