Коледа в Прага, Чехия

Коледа в Прага, Чехия с автобус на цена от 269 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Велбург ООД.

Цена от 269 ЛВ.

Държава:
Чехия

Населено място/курорт:
Прага

Дата на тръгване:
11.12.2018 г.
Офертата е валидна от:
12.09.2018 г. до 18.12.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Ден 1: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут София – Белград – Будапеща – Прага.Ден 2: Пристигане в Прага следобед. Често наричат столичния град „Златна Прага” или „Майката на градовете”. Една от причините е може би голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм… Озовете ли се в Прага, оставате с усещането, че сте прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Настаняване в хотел.

Вечерна разходка в Старе Мнесто. На Старомнесткия площад и по уличките, които го свързват с брега на река Вълтава, има къщи, чийто основи датират от XI – XIIвек. Тук се намирали домовете на най-влиятелните търговски фамилии. Пак тук се намира Кметството с прочутия Астрономически часовник, датиращ още от 1410 г. – една от най-популярните забележителности на Прага. В близост е разположена и Тинската катедрала. Разходка по Карловия мост: средновековен шедьовър, дълъг 500 м., украсен с множество барокови статуи с висока художествена стойност (нужно е ползването на градски транспорт). Нощувка.Ден 3: Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа)- Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св. Вит” с разглеждане на интериора, базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула; слизане към Мала Страна; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост.

Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството с един от символите на Прага – световноизвестният Астрономически часовник от 15 в. Унгелт – най-старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом, Карловия Университет – най-старият в Централна Европа – и театърът, посрещал самия Моцарт, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. Нощувка.Ден 4: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден – град с две лица: от едната страна на река Елба е Старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. Свободно време. Късния следобед връщане в Прага. Нощувка.Ден 5: Закуска. Свободен ден за посещения по интереси (ползва се градски транспорт в едната посока).Възможност за посещение на Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и др. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава. По желание посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Привечер отпътуване за България.Ден 6: Връщане в София следобeд.‎

 

Информация за цената

Цената включва:

Транспорт от и до София с автобус категория ***;
3 нощувки със закуски в Прага в хотел ***;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Професионален местен екскурзовод за обиколката на Прага;
Представител на фирмата, придружаващ групата;

Пакетна цена за дати на отпътуване 11.12.2018 и 18.12.2018:

Редовна цена – 339 лева

Промоционална цена 269 лева на човек

Задължителни такси:

* пътни такси – 20 евро / 40 лева (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна промоционална цена на пътуването: 309 лева /осн.пакет + пътни такси/

 

Цената не включва:

Eкскурзия до Дрезден – 25 евро /при група минимум 20 туристи/;
Mедицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лева /по желание/;
Входни такси за музеите и разходки с корабче по река Вълтава;
Допълнителни мероприятия по желание;
Доплащане за единична стая – 45 евро;
Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2 евро
Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – 12 евро
Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса, без напитки (2 часа) - 19 евро

 

Допълнителни забележки:

Eкскурзия до Дрезден – 25 евро /при група минимум 20 туристи/


Дрезден е град в Германия, административен център на Саксония, намиращ се на около 20 км. от границата с Чехия. Той е един от важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Населението му е около 512 500 души. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбандировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на р.Елба. Ето защо градът е известен още като "Флоренция на Елба". Дрезден е град на изкуството и културата. До 2009 година дрезденската долина на Елба влизаше в списъка на ЮНЕСКО.


Музеи и мероприятия по програмата (ориентировъчни цени):Пражки храд – базиликата Св. Витус, Интериорите на Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги”, Златната уличка и кулата Далиборска.

Вход: 250 CZK (около 9,50 евро);

Ученици, студенти и пенсионери – 125 CZK (около 5 евро).

Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2 евро

Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – 11 евро

Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса, без напитки (2 часа) - 19 евро

Въпроси и коментари

Велбург ООД

София, бул. Христо Ботев 34
тел. 029531183, 0882411464, 0887084804
e-mail: office@welburg.net
http://www.welburg.net

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Коледа в Прага, Чехия на цена от 269 ЛВ. от Велбург ООД