ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА – българските Светици

Екскурзия до Рупите, България с автобус на цена от 95 ЛВ. от туристическа агенция Валерос Холидей. Маршрута е Ямбол – Рилски манастир – Мелник – Петрич-Рупите-Роженски манастир-Сепарева Баня-Ямбол.

Маршрут: Ямбол – Рилски манастир – Мелник – Петрич-Рупите-Роженски манастир-Сепарева Баня-Ямбол

Цена от 95 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Рупите

Дата на тръгване:
07.11.2020 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
04.06.2020 г. до 07.11.2019 г.

Транспорт:
Автобус


ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА – българските Светици
Ямбол – Стобски пирамиди - Рилски манастир – Гробът на Иван Рилски - Мелник- Златолист – Преподобна Стойна- Петрич - Рупите - Роженски манастир - Ямбол
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска
Транспорт: Автобус
Дати на отпътуване:
27.06.2020 г., 01.08.2020 г., 05.09.2020 г., 17.10.2020 г., 07.11.2020 г.
ПРОМО ЦЕНА от 95 лв валидна за всички записани до 15 дни преди дата на отпътуване!
РЕДОВНА ЦЕНА: 125 лв‎

Програма

1 ден

1 ДЕН Възможност за двупосочен трансфер от и до вашият град:
*цената е обща - за двете посоки
Отпътуване от Ямбол – 06.00 ч – сп. Минерална Баня
Отпътуване от Сливен – 06,30 ч ( паркинг Билла магазин)
Отпътуване от Казанлък – 07,30 ч – доплащане за трансфер +25 лв, при мининум 10 души
Отпътуване от Стара Загора – 08,00 ч ( сп. Хотел Железник)
ВАЖНО! ПОСЕЩЕНИЕТО НА СТОБСКИ ПИРАМИДИ, се реализира при подходящи климатични условия.!
ВАЖНО! ПОСЕЩЕНИЕТО НА ГРОБА НА ИВАН РИЛСКИ се реализира при подходящи климатични условия!
Отпътуване в посока село Стоб и природната забележителност Стобски пирамиди. Стобските земни пирамиди са едни от най-популярните сред туристите природни обекти в България. Намират се недалеч от с. Стоб, в югозападния дял на Рила планина Най-красиви са при залез слънце или на лунна светлина. Стобските пирамиди не са толкова известни като Мелнишките, но ги превъзхождат по живописност и разнообразие на формите.
ПОСЕЩЕНИЕ НА СТОБСКИ ПИРАМИДИ - Туристите се превозват с автобус до началото на екопътеката Стобски пирамиди. ПОСЕЩЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА само в сухо време!
Отпътуване в посока Рилски манастир. Рилският манастир е един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на 1147 м надморска височина. Рилската света обител е основана през първата половина на Х век. Историята й е пряко свързана с първия български отшелник св. Йоан Рилски, който се установил в района и се отдал на пост и молитва. Първоначалното място на манастира било в близост до пещерата, която светецът избрал за своя обител. След смъртта му през 946 г., св. Йоан Рилски бил погребан до пещерата, в която е намирал усамотение. Цар Петър (управлявал 927 – 969 г.) пренесъл мощите на Рилския чудотворец в Средец (София) и тогава вероятно той бил канонизиран за светец. Мощите били върнати в Рилската света обител през 1469 г. Свободно време за разглеждане на манастира.
ПОСЕЩЕНИЕ НА ГРОБА НА ИВАН РИЛСКИ! Пещерата и параклиса. Туристите се превозват с автобус до началото на планиниската пътека. ПОСЕЩЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА само в сухо време, поради трудния терен!
Отпътуване в посока Мелник. Като по път, време за обяд в Кресна. Най-малкият град в България (208 души), Мелник, е скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Градът е създаден още през античността. Привлекателен със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Мелник очарова туристите, с пейзажа на Мелнишки пясъчни скали, привлекателните старинни къща с богата архитектура, прекрасната природа и хубавото червено вино. Градът е обявен за културно – исторически резерват. Настаняване в Хотел 3*. ПО ЖЕЛАНИЕ и срещу допълнително заплащане Вечеря в Ресторанта на Хотела. Нощувка

2 ден

2 ДЕН Закуска
Отпътуване в посока Роженски манастир. Роженският манастир „Свето Рожество Богородично” е най-голямата обител в пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Според летописи, пазени в Атон, Гърция, той е създаден в далечната 890 г. Църквата на манастира – Свето Рождество Богородично, впоследстви дава името си на близкото село Рожен. По време на управлението на Деспот Алекси Слав, губернатор на региона при царуването на Цар Калоян (1197-1207) и неговия племенник, манастира е обогатен с няколко нови сгради. Както и други манастири, така и Роженския си има своя чудотворна икона-защитничка (на Дева Мария), която се пази в кивот в параклиса “Св. Св. Козма и Дамян”. Според преданието, иконата е едно от малкото копия от светено желязо, собственост на вдовица от Никея (Гърция). Свободно време за разглеждане на манастира.
Отпътуване в посока Златолист. Преподобна Стойна получавала сили от Свети Георги. Хората в Златолист още помнят чудесата й и вярват, че черквата, в която е живяла светицата ще възроди селото им. Малкото красиво село Златолист до Мелник е поклонническо място от 70 години. За него няма ни табела, ни път. Но търсещите утеха, изцеление и духовни сили го намират, защото там е черквата „Св. Георги”, в която е живяла почти през целия си 50-годишен живот Преподобна Стойна. Една свята жена и пророчица, надарена с божия сила да лекува, пророкува, помага на хората.
Отпътуване за Петрич. „Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!“ е казвала баба Ванга. Две са сградите, които и до днес напомнят за нея – къщата й музей в гр. Петрич и храмът „Св. Петка Българска“ в местността Рупите.
Посещение на Къщата - Музей на Баба Ванга в Петрич. Там всеки ще има възможността да се докосне до живота на Вангелия Пандева Гущерова (или Баба Ванга). Музеят отваря врати 12 години след смъртта на пророчицата – на 5 май 2008 г. В дома й са съхранени хиляди от личните й вещи, сред които подаръци от благодарните посетители, множество икони, дрехи, прибори и дори земя от Божи гроб. Ще видите снимки и портрет на самата Ванга, както и чудотворна икона, за която се вярва, че сбъдва желанията на допрелите се до нея.
Отпътуване за местността Рупите и Храм „Св. Петка Българска“. Изморена от теглото на хилядите чужди злощастия, три години преди смъртта си пророчицата окончателно се премества в своята къща в местността Рупите. Това е мястото, което я зарежда с енергия и й вдъхва сили. Постройката е разположена сред множество минерални извори с температура от 75°С. За тяхната вода Баба Ванга казвала, че е вълшебна, но не трябва да се продава, защото тогава би изчезнала. В близост се намира и изгасналият вулкан Кожух – единственият функционирал някога на територията на днешна България. Според иманяри и археолози Ванга предсказала, че на това място лежи древно златно съкровище. Въпреки легендата, че то е пазено от свирепа многоглава змия, стотици авантюристи прекарват години в неговото търсене. Храмът „Св. Петка Българска“ не е признат от православната църква. Въпреки своята неканоничност той се превръща в притегателно място и последна надежда за стотици изстрадали души. А всичко това става възможно благодарение на хилядите левове от дарители и безплатната работа на архитекта.
Отпътуване за Ямбол, Стара Загора, Сливен, Казанлък. Пристигане късно вечерта.

 

Информация за цената

Цената включва:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД
1 нощувка/ 1 закуска в Хотел 3* в Мелник / Рожен
Посещение на Златолист
Посещение на Стобски пирамиди / при подходящи климатични условия/
Посещение на Петрич – къща музей на Баба Ванка
Посещение на местността Рупите и Храм „Св. Петка Българска“.
Посещение на Мелник
Посещение на Роженски манастир
Посещение на Рилски Манастир
Посещение на Гроба на Свети Иван Рилски / при подходящи климатични условия/
Eкскурзоводско обслужване на български език

 

Цената не включва:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси
Вечеря в Хотела (меню: салата, основно ястие, десерт, вода или безалхоколно 1 брой - чаша вино или 50 гр концентрат) – цена 25 лв
Обяд, кафе и други напитки не са включени и се заплащат допълнително
Медицинска застраховка - по желание 2 лв.
Доплащане за двупосочен трансфер от градовете:
Доплащане за единична стая: 17,50 лв.

 

 

Въпроси и коментари

Валерос Холидей

Ямбол, ул."Георги Дражев" 3-2-А
тел. 0884700774, 046/661321
e-mail: valeross_holyday@abv.bg
http://www.valeross.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА – българските Светици на цена от 95 ЛВ. от Валерос Холидей