Нова година в Кападокия, Турция в хотел SIGNATURE HOTEL AND SPA CAPPADOCIA 4* - 4 звезди

Нова година в Кападокия, Турция в хотел SIGNATURE HOTEL AND SPA CAPPADOCIA 4* - 4 звезди със самолет на цена от 679 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Рейна-Тур ЕООД.

Цена от 679 ЛВ.

Държава:
Турция

Населено място/курорт:
Кападокия

Дата на тръгване:
29.12.2019 г.
Офертата е валидна от:
04.12.2019 г. до 20.12.2019 г.

Транспорт:
Самолет


Нова година 2020 в Кападокия
Самолетна програма от София с 4 нощувки
SIGNATURE HOTEL 4*


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ

Самолетна програма с чартърен полет от София с 4 нощувки от 29.12.2019В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

SIGNATURE HOTEL AND SPA CAPPADOCIA 4*
www.signaturehotels.com.tr

Програма:

Първи ден (29.12.2019)Сбор на летище София на 29.12.2019г. Изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с чартърен полет от летище София. Кацане на летище Невшехир. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Следва екскурзионна програма (срещу доп.заплащане) с посещение на Мустафапаша – древен град, наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Маршрутът продължава с град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан (срещу доп.заплащане). – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота. Връщане в хотела. Нощувка.


Втори ден (30.12.2019)За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин (срещу доп.заплащане). Закуска в хотела. Следва туристическа програма (срещу доп.заплащане) с посещение на скалите „Семейство“ - Трите красавици – Символът на Кападокия. Едно от най предпочитаните места за снимки между уникалните скалисти образования. Три изящни силуета от червени скали, които представляват три красиви приказни комини с шапки. Легендата разказва за невъзможната любов на принцеса и пастир. Попътно разглеждане на долината. Гювенджерлик „долината на гълъбите“. Долината е дълга 4100 метра и е една от най-дългите долини на Кападокия - дом на гълъбите от векове. Фото пауза между уникалните скалисти образования. От западната страна на долината се намира замъкът Юxисар. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост Ючхисар. Посещение на замъка Ючхисар. Най-високата точка на Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Отпътуване за центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Музей, който е на открито в сърцето на Кападокия. Състои от група скали, в които са били издълбани пещери. Известен със стенописи, датиращи от 10-ти век, описващи живота на Исус Христос и на монаси. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Свободно време за обяд в Гьореме. Посещение на магазин за бижута. Следва разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. За Пашабаа е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи. Неповторим пейзаж и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан (срещу доп.заплащане) – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден (31.12.2019)

Преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон (срещу доп.заплащане) над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска. Екскурзионна програма (срещу доп.заплащане) с посещение на древния, подземен град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Следва посещение на долината Ъхлара. Представлява каньон, който е издълбан в скалите. Каньонът започва от селото Ъхлара и завършва в селото Селимие, след като прави 26 завоя и продължава 14 км. Предполага се, че в долината има над 4 000 жилища и стотици скални църкви, украсени със стенописи. Някога в долината са живели над 80 000 души. Следва посещение на катедралата Селиме. Катедралата се намира в община Гюзелюрт на град Аксарай. Катедралата на Селиме датира от 8 век, издълбана от първите християни попаднали под гоненията на римляните. Катедралата на Селиме е и най голямата скална църква - катедрала в света. Свободно време за обяд. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта - празнична вечеря и посрещане на 2020 г.

Четвърти ден (01.01.2020)

Късна закуска. Свободно време. Възможност за посещение на традиционна турска баня / хамам/ (срещу доп.заплащане). Хамамът е традиционна парна баня, символ на източната култура, чиято основна философия е физическото и духовното пречистване. Процедура, смесила в себе си традициите на Римската и Византийската баня, в която се включва маска на лице, сауна, пилинг на цялото тяло и сапунен масаж. Възможност за джип сафари (срещу доп.заплащане). Офроуд преход с джип 4x4 през живописни местности. По пътя се спира на четири места – залезът на Кападокия, Старата болница, замъкът „Ортахисар“ и църквата „Панджърлък“ , фотопауза за 15 минути. Средна продължителност на обиколката 2 часа. Накрая обиколката ще приключи с чаша шампанско и ще получите сертификат. По време на Вечерта ви предлагаме посещение на специална турска вечер в ресторант „YASAR BABA” (срещу доп.заплащане). Връщане в хотела. Нощувкa.

Пети ден (02.01.2020)

Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. и попътно посещение със свободно време в търговски център „Forum" Кападокия. Трансфер до летище Невшехир в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.


ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

Заминаване VBB7351 София 07:30 – Невшехир 10:15 (местно време)
Връщане VBB7356 Невшехир 22:40 - София - 23:15 (местно време)
Тип самолет: Boeing 737
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63
Авиокомпания: ALK Airlines
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
* Часовата разлика между България и Турция е 1 час през зимата.‎

Информация за обекта за настаняване

хотел SIGNATURE HOTEL AND SPA CAPPADOCIA 4* (4 звезди), полупансион

хотел предлага: самост. сан. възел, сейф, интернет, басейн, пиколо, рум-сервиз, климатик, телефон, паркинг места, бар, ресторант, фитнес, телевизор, минибар / хлад., тераса, душ.вана/джакузи, кафе, охрана

самост. сан. възелинтернетбасейнпиколорум-сервизклиматиктелефонпаркинг местабарресторантфитнестелевизорминибар / хлад.кафеохрана

 

Информация за цената

Цената включва:

Чартърен полет София - Невшехир - София
4 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване.
Летищни такси
Багаж до 15 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
Tрансфери: летище - хотел - летище /продължителност около 1 час в посока, в зависимост от местоположението на хотела/.
Такса сигурност – security tax.
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
Изпращане от представител на TA на летище София
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор

 

Цената не включва:

Такса гориво – начислява се 20 дни преди отпътуване (виж забележката най- долу)
Новогодишна гала вечеря (доплаща се задълживелно).
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“ с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“ с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста.
Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.

 

Допълнителни забележки:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА В РЕСТОРАНТ „YASAR BABA”

http://www.yasarbaba.com/


Новогодишна програма:
21:00 ч. начало
посрещане с жива музика
Шоу програма с национални танци от различни райони на Турция и забавна програма.
3 ориенталски шоу програми
DJ GULCIHAN
Томбола

Фолклорни групи ще представят национални танци част от които:

- Сватбен танц

- Огнено шоу

- Традиционен танц от района на Черно море

- Ориенталски танци

- Традиционен танц „Сема“

- Традиционен танц “Kars”

Новогодишно меню:
Предястия:
- Традиционни турски студени предястия
- Топли предястия
Салата:
- Сезонна салата
Основно ястие: Печена пуйка или агнешко чеверме
Десерт:
- Плодова салата
Напитки:
- Неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки

Въпроси и коментари

Рейна-Тур ЕООД

София, бул.Васил Левски№ 13Б, ап.14
тел. 980 74 82, 0898 540230,
Факс: 980 74 82
e-mail: reina_tour@abv.bg
http://www.reina-tour.com

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Нова година в Кападокия, Турция в хотел SIGNATURE HOTEL AND SPA CAPPADOCIA 4* на цена от 679 ЛВ. от Рейна-Тур ЕООД