Промоционална екскурзия Венециански тайни

Екскурзия до Венеция, Италия с автобус на цена от 222 ЛВ. от туристическа агенция Велбург ООД. Маршрута е София - Лидо ди Йезоло - Верона - Падуа - Венеция - София.

Маршрут: София - Лидо ди Йезоло - Верона - Падуа - Венеция - София

Цена от 222 ЛВ.

Държава:
Италия

Населено място/курорт:
Венеция

Дата на тръгване:
26.10.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
28.09.2018 г. до 31.10.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Ден 1: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 22.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция.

Ден 2: Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения.Пристигане в Новента ди Пиаве – китно селце, в близост до Сан Дона ди Пиаве. Настаняване в хотел Omnia 4* или Base to Stay 4*. В близост до хотелите се намира и ресторант Чин Чин, в който любезните домакини ще ви посрещнат с усмивка, добро обслужване и изключително вкусна типична италианска кухня на умерени цени. На пешеходно разстояние е и дизайнерски аутлет McArthur Glen: оформен като търговска улица с цветни магазини и богато декорирани алеи, търговския център е място дори и само за приятна разходка. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Могат да се разгледат по желание параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпа до параклиса е ограничен); Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта му най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големия площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто. Свободно време. Отпътуване за България.

Ден 5: Връщане в България след обяд.

05.04.2018 – 09.04.2018 / 26.10.2018 - 05.11.2017 / 31.10.2018 - 04.11.2018

Редовна цена 370 лева

Промоционална цена за дата на отпътуване 05.04.2018: 245 лева

Промоционална цена за дата на отпътуване 26.10.2018: 222 лева

Промоционална цена за дата на отпътуване 31.10.2018: 222 лева

Корабче от и до Венеция – 20 евро (включва корабче и такса за влизане във Венеция)


Екскурзия до Верона и Падуа – 15евро

Необходими документи:


* валиден задграничен паспорт или лична карта;


* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница;

Забележка:Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Първа вноска: 100 лева


Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:


ВЕНЕЦИЯ:


* Разходка с лодка по Канале Гранде: 15 евро


* Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 18 евро възрастен, 8 евро младежи до 25 години


* Базиликата Сан Марко: вход свободен


* Музея на Базиликата Сан Марко: вход 4 евро


* Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро


* Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро


* Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро


ВЕРОНА:


* Арена ди Верона – 10 EUR


* Къщата на Жулиета – 6 EUR‎

Програма

 

Информация за цената

 

Цената не включва:

Задължителни такси:

* пътни такси – 15 евро/ 30 лева (заплащат се в деня на отпътуване)

Посочените цени са пакетни, в лева на човек и включват:

Транспорт от и до София с автобус ***;
2 нощувки със закуски в хотел Omnia 4*или Base to Work 4*;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Туристическо и информационно обслужване;
Дрганизатор от фирмата, придружаващ групата;


Посочените пакетни цени НЕ включват:

Корабче от и до Венеция – 20 евро/40 лева (включва корабче и такса за влизане във Венеция);
Входни такси за музеите;
Екскурзия до Верона и Падуа – 15 евро / 30 лева;
Медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лева, за туристи над 65 год. – 20 лева;
Застраховка отмяна на пътуване;

 

 

Въпроси и коментари

Велбург ООД

София, бул. Христо Ботев 34
тел. 029531183, 0882411464, 0887084804
e-mail: office@welburg.net
http://www.welburg.net

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Промоционална екскурзия Венециански тайни на цена от 222 ЛВ. от Велбург ООД