Речен круиз от Санкт Петербург до Москва - 13.09.-водач от България

Плаването по големите езера и реки е запознаване с една различна Русия, по-традиционна, в съответствие със стария бит на народа. От борда на круизния кораб се виждат малки дървени къщи и църкви, изписани в цялата цветова гама. Плаването по река Волга между Москва и Санкт Петербург е рядко удоволствие и привилегия!

Корабът плава по река Нева, Ладожко езеро, река Свир (с. Мандроги) и Онежко езеро (о-в Кижи). Преминава през система от канали свързващи Онежко езеро, Белое езеро, река Шексна (с. Горици) с язовирите Шекснински и Рибински. След това плава по река Волга (гр. Ярославъл и с. Углич) и при гр. Дубна по канал Москва.

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски на борда на круизeн кораб KRASSINE или подобен, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията), 1 обяд в ресторант в град Москва, 2 обяда в ресторант в град Санкт Петербург, 1 обяд пикник в Мандроги, 6 обяда на борда на кораба,11 нощувки със закуски и вечери на борда на круизния кораб и самолетен билет София - Москва – Санкт Петербург - София с авиокомпания „Аерофлот”. на цена от 3195 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Иванико тур.

Маршрут: София - Санкт Петербург - Ладожко Езело- Карелия- Онежко езеро- Ярославл - р.Волга - Москва - София

Цена от 3195 ЛВ.

Отпътуване от:
Санкт Петербург


Дата на тръгване:
13.09.2018 г. [виж всички]
Офертата е валидна от:
28.03.2018 г. до 30.04.2018 г.

Транспорт:
Самолет

Програма

1 ден

13.09.2018 - Четвъртък - 12:30 ч. - отпътуване за от летище София с авиокомпания „Аерофлот”. 15:35 ч. - пристигане в Москва на летище Шереметиево. 17:15 ч. – отпътуване от Москва. 18:35 ч. - пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково. Трансфер до борда на круизния кораб. Настаняване по каютите на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

2 ден

14.09.2018 - Петък - Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: стрелката на Василевски остров, площад Св.Исак, площада на Декабристите с известната статуя на Петър Велики, Дворцовия площад, Невски проспект, Казански събор, крайбрежната улица на река Нева, Грибоедов канал, Храм „Възкресение христово“ /Спас на крови/, площада на изкуствата, паметникът на Екатерина Втора. Посещение на крепостта „Петър и Павел” построена през 1703 г., годината на основаването на града. Посещение на катедралата "Св. Петър и Павел", известна с красивия си иконостас и гробовете на фамилия Романов. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за град Пушкин, бивша лятна царска резиденция (на 25 километра от Санкт Петербург). Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

3 ден

15.09.2018 - Събота - Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба

4 ден

16.09.2018 - Неделя - Закуска. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Връщане на кораба и обяд. Отплаване към 17.00 ч. Коктейл „Добре дошли” от капитана на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Нева, Ладожко езеро и река Свир.

5 ден

17.09.2018 - Понеделник - Закуска. Посещение на Мандроги – малко село с дървени сгради, запазило типичната руска архитектурата и бит от миналото. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. В Мандроги има и музей на водката. Обяд – пикник с барбекю. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.

6 ден

18.09.2018 - Вторник - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе. Посещение на църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквата е изградена през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Впечатлява със своите 22 купола. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване по Онежко езеро, Белое езеро и река Шексна.

7 ден

19.09.2018 - Сряда - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в Горици и разглеждане на Кирило – Белозерски Манастир (или манастира „Св. Кирил“), разположен на брега на Сиверското езеро, един от най-старите руски манастири, построен през 1397г. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от XV век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване през язовирите Шекснински, Рибински и по река Волга.

 

Информация за цената

Цената включва:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ - СОФИЯ НА АВИОКОМПАНИЯ „АЕРОФЛОТ”;
ВКЛЮЧЕН ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ.;
ЛЕТИЩНИ И ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – КОРАБ – ЛЕТИЩЕ;
НОСЕНЕ НА БАГАЖ (КЕЙ-КАЮТА-КЕЙ);
11 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ (С ВКЛЮЧЕНИ МИНЕРАЛНА ВОДА, ЧАЙ И КАФЕ) НА БОРДА НА КРУИЗНИЯ КОРАБ;
НАСТАНЯВАНЕ В КАЮТИ С ДВЕ ЛЕГЛА;
КОКТЕЙЛ „ДОБРЕ ДОШЛИ” С ЧАША РУСКО ШАМПАНСКО И ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕКИПАЖА;
ВЕЧЕРЯ НА КАПИТАНА ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА КРУИЗА С ЧАША РУСКО ШАМПАНСКО ИЛИ ВОДКА;
3 ОБЯДА В ТИПИЧНИ РУСКИ РЕСТОРАНТИ – МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ (С ВКЛЮЧЕНИ МИНЕРАЛНА ВОДА, ЧАЙ И КАФЕ);
1 ПИКНИК ОБЯД (БАРБЕКЮ) В МАНДРОГИ (МИНЕРАЛНА ВОДА, ЧАЙ И КАФЕ, ВКЛЮЧЕНИ ПРИ ХРАНЕНЕ);
6 ОБЯДА НА БОРДА НА КОРАБА (МИНЕРАЛНА ВОДА, ЧАЙ И КАФЕ, ВКЛЮЧЕНИ ПРИ ХРАНЕНЕ);
БОГАТА РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА НА БОРДА НА КОРАБА (ИГРИ, СЪСТЕЗАНИЯ, ФИЛМИ И ДР.);
МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА В БАРА ВСЯКА ВЕЧЕР (ВКЛЮЧИТЕЛНО ФОЛКЛОРНИ СПЕКТАКЛИ НА БОРДА);
УРОЦИ ПО РУСКИ ЕЗИК, РУСКИ ПЕСНИ И ЛЕКЦИЯ ЗА ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ;
ЕКСКУРЗИИ И ПОСЕЩЕНИЯ С КЛИМАТИЗИРАН АВТОБУС С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
ВОДАЧ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛОТО ПЪТУВАНЕ.

 

Цената не включва:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА 120 ЛЕВА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 24 ЛВ. НА ЧОВЕК ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ;
ЗАСТРАХОВКА ЗА АНУЛИРАНЕ, НЕ УПОМЕНАТИ УСЛУГИ, НАПИТКИ, РАЗЛИЧНИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ПО-ГОРЕ В ПРОГРАМАТА;
БАКШИШИ (5 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ НА МЯСТО В КРАЯ НА КРУИЗА);
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ СПОРЕД ИНТЕРЕСИТЕ НА ТУРИСТИТЕ.

 

Въпроси и коментари

Иванико тур

София, ул. Цар Самуил № 3
тел. 029523109, 0889916601, 0887706170
e-mail: ivaniko@mail.bg
http://www.ivanikobg.net

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Речен круиз от Санкт Петербург до Москва - 13.09.-водач от България на цена от 3195 ЛВ. от Иванико тур