РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ

Екскурзия до Рим, Италия с автобус на цена от 699 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София - Игуменица - Бари - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО - о.КАПРИ - АМАЛФИ - РИМ - ВАТИКАНА - Бари - Игуменица – София.

Маршрут: София - Игуменица - Бари - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО - о.КАПРИ - АМАЛФИ - РИМ - ВАТИКАНА - Бари - Игуменица – София

Цена от 699 ЛВ.

Държава:
Италия

Населено място/курорт:
Рим

Дата на тръгване:
20.09.2020 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
22.10.2019 г. до 22.09.2020 г.

Транспорт:
Автобус


Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
4 нощувки със закуски – две в района на Соренто хотел ***,
две в РИМ в хотел***;
2 билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица - седалка deck;‎

Програма

1 ден

София – Йоанина - Игуменица (630 км.)
8:30 ч. Отпътуване от София /Руски паметник/. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани – Йоанина. Кратка разходка в обласния град Йоанина, красиво разположен на брега на езеро.
Продължаваме за пристанище Игуменица на Йонийско море. 24.20 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck , възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти .

2 ден

Бари –Неапол - Помпей (280 км.)
Пристигане в Бари в 09 ч. oтпътуване за Неапол. Пристигане около 14.00 часа, начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале.Свободно време. Отпътуване за Помпей за разглеждане на възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта" (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане).
Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден

Соренто – остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто – по желание на туристите и с доплащ. 50 евро - и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров,
Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков, посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”.
Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива.Връщане в Соренто. След обяд продължавaме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Соренто – РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. Отпътуване за Рим. 13:30 ч. Пешеходна обиколка в центъра на Рим с екскурзовод на български език: ще започнем с Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio /днес се помещава Парламента на Италия/, до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани.
Продългаваме към площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачваме Капитолийския хълм по стълбите на Микеланджело. Пауза с ароматно кафе и красива панорама, продължаваме през римските форуми до Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; величествената Арка на
Константин, издигната в чест на победата над император Максенций;
Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.

5 ден

РИМ и Ватикана
Закуска. 09:30 ч. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание и с доплащане 35 евро *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг. език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини. Свободно време за шопинг по търговската улица Виа Дел Корсо .
Вечерта по желание* Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

6 ден

РИМ – Бари (500 км.)
Закуска. 08.00 ч. отпътуване за Бари- центъра на област Пулия. 15.00 ч. Туристическа разходка в града, разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 19.00 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.

7 ден

Игуменица – София (630 км.)
08.00 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22.00 ч.

 

Информация за цената

Цената включва:

Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
4 нощувки със закуски – две в района на Соренто хотел ***, две в РИМ в хотел***;
2 билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица - седалка deck;
Туристическа програма в Соренто, о.Капри, Амалфи, Неапол, Рим и екскурзоводно обслужване по целия маршрут;
Туристическа програма с местен екскурзовод в Помпей и Рим – имперския град;
Цялата организация по Вашето пътуване, водач от туристическата агенция;
Мед. застраховка „Помощ при пътуване“ на ЗК Уника АД. Туристи на и над 80 години не се застраховат.

 

Цената не включва:

Доплащане за настаняване на ферибота в каюта:
Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети :
Вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – (176 лв.), Външна с 2 легла/ душ, тоалетна – (188 лв.),
Вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – (136 лв.), Външна с 3 легла/ душ, тоалетна – (152 лв.),
Вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – (96 лв.)
Забележка: Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, не по-късно от 20.07.2020. Резервацията за каюта подлежи на допълнително препотвърждение и се заплаща при доплащане в сроковете по договора.
Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки + местен екскурзовод - 18 евро; за деца до 18 г. – 14 € по желание при мин. 30 души.
Корабчето до о.Капри и автобус по Амалфийската ривиера - 50 евро; за деца до 18 г. - 44 евро задължителен (ако искате да посетите о-в Капри и Амалфи). Цената включва: фериботни билети Соренто-Капри - Соренто, фуникуляра в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на бълг. език, транспорт с автобус.
Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро; за деца до 18 г. – 28 евро – предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на бълг.език. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и се заплаща при доплащане в сроковете по договора.
Вечеря в ресторант в Рим - 22 евро - с традиционно меню и вино;
Градска туристическа такса в Рим (заплаща се в хотела в Рим) - 4 евро на ден на турист в хотели 3*, туристическа такса в Соренто - 2 евро на ден на турист в хотели 3* - Общо : 12 евро ;
Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.
Bходни такси за музеите и туристическите обекти , които се посещават по желание:
Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 евро, Криптата на базилика „Сан Клементе” - 7 евро.
При придвижването в центъра на Рим се използва метро - билет за метрото 1,50 евро /75 мин/; карта за метро и автобус за 1 ден - 7 евро.

 

Допълнителни забележки:

Цените са за ранни записвания до 30.06.2020
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 38 туристи.

Начин на плащане:
Депозит – 300 лв на човек при записване/ подписване на Договор; доплащане –до 20 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път в посочените по-горе срокове.

Необходими документи:
Лична карта с 6 - месечна валидност към датата на заминаване или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или с 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане. За посещаваните страни няма допълнителни митнически и санитарни изисквания.

Важно е да знаете!
Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15 дни преди началото на пътуването.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива.
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ на цена от 699 ЛВ. от Атлантис Тур