САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

Екскурзия до Килиманджаро, Танзания със самолет на цена от 2859 EUR от туристическа агенция Рейна-Тур ЕООД. Маршрута е САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР.

Маршрут: САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

Цена от 2859 EUR

Държава:
Танзания

Населено място/курорт:
Килиманджаро

Дата на тръгване:
19.11.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
09.07.2019 г. до 30.09.2019 г.

Транспорт:
Самолет


САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

ДЕН 1 – 19.11.2019

Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София – Истанбул – Килиманджаро в 16:00ч. Кацане в Истанбул в 18:20ч. Полет до Килиманджаро в 20:25.
ДЕН 2 – 20.11.2019

Кацане в Килиманджаро в 05:50ч. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до Аруша. Закуска в ресторант. Отпътуване към парка Таранжир (Tarangire). Следва сафари в парка с включен пикник обяд (впакет). Паркът Таранжир се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Следобедно сафари в парка Таранжир. Отпътуване и настаняване в Tarangire Sopa Lodge 4*, вечеря и нощувка.
ДЕН 3 – 21.11.2019

Ранно отпътуване със закуска в пакет за сутрешно сафари в парка Таранжир. Отпътуване към обяд за парка на езерото Маняра, разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата – лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици. Пикник обяд в местността Maji Moto(обядът е пакетиран). След обяд полудневно сафари в парка на езерото Маняра. Отпътуване към лоджа за настаняване Mawe Mawe Manyara Lodge 4*. Вечеря и нощува в лоджа.
ДЕН 4 – 22.11.2019

След закуска, отпътуване с пикник обяд към кратера на вулкана Нгоронгоро за целодневно сафари. Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка. Отпътуване за Карату, в близост до парка на кратера на вулкана Нгоронгоро. Настаняване в Endoro Lodge 4*, вечеря и нощувка.
ДЕН 5 – 23.11.2019

Закуска. Отпътуване за Аруша и обяд в местен ресторант. Полет до Занзибар. Посрещане на летището на острова и трансфер до хотел на острова. Свободно време, вечеря и нощувка в хотела на о-в Занзибар.ДЕН 6 – 24.11.2019

Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 3ч).

Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане). Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.
ДЕН 7 – 25.11.2019

Закуска. Допълнителна целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имате възможност да се гмуркате, да плувате в кристалните води на океана, ако имате късмет ще видите и делфини, ще правите слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и да се любувате на кораловите рифове с оборудване, което може да получите на място (безплатно). По време на прилива, ще отидете до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство –ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове (срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.
ДЕН 8 – 26.11.2019

Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani(около 3ч). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение днес е мангровата гора (срещу допълнително заплащане). Свободен следобед до трансфера до летището за полет до Истанбул. (По желание на място, заплащане за късно напускане на хотела).
ДЕН 9 – 27.11.2019

Трансфер до летището около 00:00ч. Полет до Истанбул в 04:45ч. Кацане в Турция в 13:45ч. Свързващ полет до София в 14:45ч. Кацане в България в 15:05.

Програма

 

Информация за цената

Цената включва:

•Самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул - Килиманджаро – Занзибар - Истанбул – София с включен багаж до 40кг на човек;
•Билети за вътрешни полети Аруша – о-в Занзибар с включени летищни такси и позволен багаж 15кг на човек с АК Air Excel;
•3 нощувки със закуски и вечеря в Танзания:

o 1 нощувка в парка Таранжир в Tarangire Sopa Lodge 4* (закуската е в пакет поради ранното отпътуване за сафари);

o 1 нощувка в Mawe Mawe Manyara Lodge 4* в парка на езерото Маняра;

o 1 нощувка в Endoro Lodge 4* в парка Нгоронгоро;
•Сафари програма по посочения маршрут Таранжир - езерото Маняра – Нгоронгоро с включени входове за парковете;
•1 закуска в Аруша, 2 обяда в ресторанти, съответно в парка Таранжир на пристигане и при заминаване за Занзибар в Аруша;
•2 пикник обяда съответно в парка на Езерото Маняра и кратера на вулкана Нгоронгоро;
•4 нощувки в Ocean Paradise 4* хотел със закуска и вечеря на о-в Занзибар;
•Всички трансфери летище-хотел-летище;
•Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“;
•Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар на английски език;
•Представител от туроператора при минимум 15 пътуващи

 

Цената не включва:

Виза за Танзания – 50 $на човек (предваритено от България или на място на летището – предстои препотвърждение при финализиране на пътуването);
•Доплащане за всичко включено в хотела на о-в Занзибар (по желание);
•Инфраструктурна такса, която се заплаща на място на рецепцията на хотела на о-в Занзибар – 1 долар на човек ва ден.
•Допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
•Лични разходи на място;
•Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

 

 

Въпроси и коментари

Рейна-Тур ЕООД

София, бул.Васил Левски№ 13Б, ап.14
тел. 980 74 82, 0898 540230,
Факс: 980 74 82
e-mail: reina_tour@abv.bg
http://www.reina-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР на цена от 2859 EUR от Рейна-Тур ЕООД