6-ти Септември в Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция, Италия

6-ти Септември в Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция, Италия с автобус на цена от 849 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Стил Травел.

Цена от 849 ЛВ.

Държава:
Италия

Населено място/курорт:
Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция

Дата на тръгване:
09.09.2018 г.
Офертата е валидна от:
12.07.2018 г. до 23.09.2018 г.

Транспорт:
Автобус


Септемврийски празници - Италианска приказка
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/


София – Загреб – Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция – Загреб – София
Период: 09 - 16.09.2018г.; 23 - 30.09.2018г.
8 дни/ 7 нощувки
Цена от: 849,00 лв.

Потопете се в атмосферата и пленителните гледки на най-романтичния град на Европа - Венеция, ренесансовата перла Флоренция и вълнуващия Рим.

ДЕН 1 - София – Загреб 800 km
4.30 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.
ДЕН 2 - Загреб – Болоня 620 km
Закуска. Отпътуване в 7.30 ч. за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Настаняване в района на Болоня/Флоренция. Нощувка.
ДЕН 3 - Флоренция – Рим 330 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа дей Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. Свободно време до 17.00 ч. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 4 - Рим
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъка "Сант’ Анджело"; храма на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм, арената "Циркус Максимус", Палатинския хълм с императорските дворци, хълма Челио, акведукта на Клавдий, величествената арка на император Константин, хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция", колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил, Капитолийския хълм и Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.
ДЕН 5 - Рим
Закуска. Свободно време. Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини; църквата "Света Агнезия в Агония"; двореца "Памфили"; Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; улица "Виа дел Корсо" – главната пътна артерия в каменното сърце на града; фонтана "Ди Треви" и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти". Туристическа програма по желание: екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и на Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
ДЕН 6 - Рим – Сиена – Венеция 540 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Венеция. По пътя разглеждане на Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Настаняване в района на Венеция. Нощувка.
ДЕН 7 - Венеция – Загреб 365 km
Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република, и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. Отпътуване в 16.00 ч. за Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.
ДЕН 8 - Загреб – София 800 km
Закуска. Отпътуване за България в 8.00 ч. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта. Трансфер от София (ул. „Оборище“) до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.20178г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

17

 

Информация за цената

Цената включва:

v Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
v 2 нощувки със закуски в хотел *** в Загреб
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Болоня/ Флоренция
v 3 нощувки със закуски в хотел *** в Рим (с удобен транспорт до центъра на града)
v Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
v Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
v Посещение на Ватикана и базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод
v Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
v Пешеходни разходки в Болоня и Сиена
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
v Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

 

Цената не включва:

v Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
v Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
v Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод
v Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
v Двупосочен билет за корабче до Венеция
v Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR (двупосочен билет)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
v Входна такса за купола нa базиликата "Св. Петър" (8 EUR) в Рим
v Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция
v Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
v Градски транспорт
v Разходи от личен характер
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 

Допълнителни забележки:

ДОПЛАЩАНЕ И ОТСТЪПКИ:
v Единична стая +249 лв.
v Двупосочен билет за корабче до Венеция - 24 лв.
v Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 75 лв.
v Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи - 59 лв.
v Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод (цената включва такса резервация, входна такса за "Колизеума", Палатинския хълм и Римския форум, и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи - 50 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 360 лв.
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
v Отстъпки:
- Ученици и студенти - 22 лв.
- Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 52 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
vПосещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. vВходната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (музея Корер, vНационалния Археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчиана) е 20 EUR.
vПри желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
vЕкскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
vЧасово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
vВалутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
vЗа да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
vПътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
vМЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
vПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. 6-ти Септември в Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция, Италия на цена от 849 ЛВ. от Стил Травел