Септемврийски празници в Гърция в Олимпийска Ривиера

Почивка на море в Паралия Катерини, Гърция ( в хотел SOUITA [3 звезди], нощувка със закуска) за 3 нощувки с автобус на цена от 249 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур.

Категория: На море

Цена от 249 ЛВ.

Държава:
Гърция

Населено място/курорт:
Паралия Катерини

Брой нощувки:
3

Дата на тръгване:
20.09.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
24.07.2019 г. до 19.09.2019 г.

Транспорт:
Автобус

Описание

Почивка, забавления и плаж на прекрасната Олимпийска Ривиера!
Септемврийски празници в Гърция – 4 дни, 3 нощувки със закуски и организиран транспорт;

 

Информация за обекта за настаняване

хотел SOUITA (3 звезди), нощувка със закуска

хотел предлага: самост. сан. възел, басейн, климатик, телефон, бар, телевизор, минибар / хлад., тераса, кафе

самост. сан. възелбасейнклиматиктелефонбартелевизорминибар / хлад.кафе

Информация за цената

Цената включва:

транспорт по маршрута по програма с 20 местен бус Мерцедес Спринтер;
гранични и магистрални такси;
три нощувки със закуски в хотели категория 2+/ 3* в Паралия Катерини;
данък, въведен на 01.01.2018 год и платим на рецепцията на хотела – туристите нямат ангажимент за това плащане, водачът на групата има грижа да уреди тази формалност;
застраховка за 4 дни с териториално покритие ЕС и лимит на отговорност 2000 евро на ЗК Уника Живот;
водач на групата – представител на ТО, придружаващ групата по време на пътуването.

 

Цената не включва:

лични разходи за обеди, вечери и допълнителни екскурзии и мероприятия, предлагани на място; допълнителни услуги, предлагани в хотелите.
Допълнителни екскурзии и мероприятия, организирани и провеждани на място, с допълнително заплащане:
еднодневна екскурзия до скалните манастири Метеора – цена 45 лв на човек при мин 15 човека записани;
вечеря в традиционна таверна с бузуки музика – ок. 45 лева при мин 10 човека.

 

Допълнителни забележки:

Организираното пътуване се провежда при минимум 18 записани туристи.
Срок за уведомление, в който туроператорът може да отложи пътуването, поради несъбран минимален брой туристи, без да дължи неустойка на потребителите – седем дни преди датата на отпътуване, 13.09.
Срокове и начин на плащане:
100 лв авансово плащане при записване;
доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване, 05.09.
Настаняване в единична стая е възможно с допълнително заплащане и при запитване.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!

Знаете ли, че... Метеора – където небето среща земята
Когато мислим за Гърция, първите асоциации обикновено са нашарени в синьо и бяло острови, лазурно небе и наситеносиньо море. Не случайно тези два цвята са в основата на гръцкото знаме. Те сякаш символизират нескончаемия оптимизъм на южните ни съседи, бликащ от дълбините на топлото Егейско море и постоянно сгряван от лъчите на жаркото гръцко слънце. Освен хилядите острови Гърция има още една визитна картичка – Метеора. Според гръцката митология областта Тесалия в централна Гърция е била жилище на боговете, тук е била и страната на кентаврите. А самата Метеора е едно от чудесата на природата с причудлива красота, която може да изненада дори опитното око на професионалния турист – спокойният релеф на Тесалийската равнина внезапно бива нарушен от монолитни отвесни скали, сякаш забити в земните недра, високи стотици метри и незнайно как оказали се на това равно място. Неслучайно мнозина туристи свързват феномена с паднали метеорити, от което извеждат и името на местността Метеора.
Всъщност Метеора означава "висящ във въздуха", "намиращ се между небето и земята" и специалистите-геолози отреждат на областта почетно роднинство с древния Олимп. Нагъването на земните пластове, което довело да образуването на Олимп, станало причина и за оттеглянето на водите на праисторическото Тесалийско езеро към морето, а на това място останали изваяните от водата каменни стълбове. Някога тук е имало 24 манастира, но днес са запазени само 15. От тях шест действащи - четири мъжки и два женски. В този небесен монашески град достъпът на жени е бил първоначално забранен, по подобие на Света Гора, а и на много други мъжки обители през византийския период. Но тъй като много жени са започнали да търсят убежище от турските набези в каменните пещери наоколо, постепенно са били създадени и първите женски обители. Наистина остава непонятно как монасите са успели да построят на върха на отвесните и гладки скали тези внушителни манастири. Фантазията ни може само да гадае как са били носени материалите, как са слизали и са се качвали монасите и монахините. Впрочем последното е известно – и сега гостоприемните домакини ще ви покажат съоръженията във всеки манастирски двор, с помощта на които са били навивани и отпускани дебели въжета, на чийто край в нещо подобно на кош е влизал по един монах. Този прототип на съвременния асансьор е действал чак до началото на XX век, когато поради многото желаещи поклонници гръцките власти прокарали спираловидни пътеки до всички запазени манастири. Днес посетителите неусетно се качват нагоре, а пред погледите постепенно се открива величествената гледка на множеството сякаш поникнали от скалите манастири, истински посредници на вековния диалог между земята и небето.

Телефон за контакт: 02 951 6181, 0889 735073 M-tel; e-mail: office@atlantis-tour.com.
Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, полица № 7500160000592, валидна до 31.01.2020 год; адрес на ЗК – гр. София, бул. Цариградско шосе №47А, бл.В, ет. 3; тел: 0700 12332.

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Септемврийски празници в Гърция в Олимпийска Ривиера на цена от 249 ЛВ. от Атлантис Тур