София – Пампорово – Широка лъка – Смолян – София

Екскурзия до Пампорово, България с автобус на цена от 99 ЛВ. от туристическа агенция Атлантис Тур. Маршрута е София – Пампорово – Широка лъка – Смолян – София.

Маршрут: София – Пампорово – Широка лъка – Смолян – София

Цена от 99 ЛВ.

Държава:
България

Населено място/курорт:
Пампорово

Дата на тръгване:
24.08.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
17.07.2019 г. до 24.08.2019 г.

Транспорт:
Автобус


Дати: 24.08.2019 - 25.08.2019 г.
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки ‎

Програма

1 ден

Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в СОФИЯ. Пристигане в планинския курорт Пампорово, настаняване в хотела. Разположен в Родопите, на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка, курортът разполага с добре поддържани ски-съоръжения и ски-писти, туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април. Това е курертът с най-много слънчеви дни в годината, което го прави подходящ за почивка през всички сезони. Отпътуване за архитектурния резерват село Широка лъка. Селото е получило името си от старобългарската дума „лъка” – извивка, кривина, лъкатушене. Основано като селище през XVII в.,днес е една от най-посещаваните туристически дестинации. Селото е запазило своята възрожденска архитектура, музикална култура, красива природа и богата история. Широка лъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Местните майстори строители били прочути в цялата страна. Старите къщи са в типичния за Родопите архитектурен стил – двуетажни, с еркери и вътрешно дървено стълбище. Повечето стаи са широки, с дървени миндери до стените, прозорците са малки. Най-известни са Сгуровската, Учиковската, Григоровската къща. Селото е прочуто и със съхранения си фолклор. Тук са се родили едни от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор. През 1972 г. в селото е създадено Национално училище за фолклорни изкуства. Едно от емблематичните места за посещения са Етнографският музей „Згуровски конак”, подреден като богата родопска къща от края на XIX век, и църквата „Успение Богородично“, построена през 1834 г. за 38 денонощия от цялото население на Широка лъка. Свободно време за обяд. Отправяме се към село Гела разположено в централните Родопи на 1500 м надморска височина в подножието на най-величествените върхове на планината – вр. Голям Перелик (2191), вр. Орфей (2188) и вр. Турлата (1825). Това малко селце има повече от 3300 годишна история и се счита, че то е една от люлките на Европейската цивилизация. В дълбоката древност Гела е населявано от най-богатите членове на тракийското племе Беси. По време на 5 вековното турско робство местното население не е било принудено да приеме масово исляма като религия. Хората тук се гордеят, че в тяхното малко селце са се запазили 2 православни църкви и 11 параклиса. Селцето е известно не само заради културата, която съхранява, но и също така като здравен и енергиен център. Счита се за едно от най- енергийните места в България. Връщане в Пампорово. Нощувка.

2 ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Смолян. Името на града идва от славянското племе смоляни, които живеели по тези места през VII век. Днешния Смолян е създаден през 1960 г., след обединяването на трите села: Смолян, Райково и Устово. В града може да се насладите на прекрасната гледка от родопски къщи във възрожденски стил, сред които са Пангаловата къща, Хаджиивановата къща. Други забележителности са Сводестият мост (Бейската кюприя), над река Черна, от XVIII век, Исторически музей, Мазолевата чешма, църквата Св. "Неделя", Църкви "Свети Георги", "Света Богородица", "Свети Теодор Стратилат", "Свети Висарион Смоленски", Планетариума. Възможност за посещение на Художествената галерия; свободно време за обяд и разходка – ок 2 часа.
Храмов комплекс „Св.Панталеймон“ е основан от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988г и се прекръства на Христина. Църквата "Св. Пантелеймон" е изградена с дарения за три години и през 1998г е осветена от митрополит Арсений. Година по-късно тя е дарена на Пловдивската митрополия. 2006 г нова църква с патрони светците лечители Св. Св. Козма и Дамян. През 2008 г фондацията на Христина дарява и този храм на Пловдивската митрополия. Отпътуване за София.
Пристигане в София след 19.00 часа.

 

Информация за цената

Цената включва:

транспорт по маршрута с подходящо транспортно средство според броя на записаните в групата;
настаняване на база закуска в апарт хотел Стрийм резорт кат 3* в КК Пампорово;
ползване на закрит басейн, сауна, парна баня, фитнес – по оферта на хотела;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО.

 

Цената не включва:

лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти;
вечеря на блок маса в хотела – допл 14 лв на човек – доплащането за вечеря става до 3 дни преди началото на пътуване.

 

Допълнителни забележки:

Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА.
Срок и начин на плащане: авансово 50 лв на човек при записване/ подписване на ДТП; доплащане до 09.08., петък.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 12 дни преди пътуването – без неустойка; 11 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 02 951 6181, 0889 735073 А1; e-mail: office@atlantis-tour.com.
Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, полица № 7500160000592, валидна до 31.01.2020 год; адрес на ЗК – гр. София, бул. Цариградско шосе №47А, бл.В, ет. 3; тел: 0700 12332.

 

Въпроси и коментари

Атлантис Тур

София, бул. „Васил Левски“ № 128
тел. 0889 735073,
Факс: 9516181
e-mail: sales@atlantis-tour.com
http://www.atlantis-tour.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. София – Пампорово – Широка лъка – Смолян – София на цена от 99 ЛВ. от Атлантис Тур