Великден в топола, Сърбия

Великден в топола, Сърбия с автобус на цена от 175 ЛВ.. Организирано от туристическа агенция Стил Травел.

Цена от 175 ЛВ.

Държава:
Сърбия

Населено място/курорт:
топола

Дата на тръгване:
07.04.2018 г.
Офертата е валидна от:
22.01.2018 г. до 07.04.2018 г.

Транспорт:
Автобус


ТОПОЛА – Градът на династия Караджорджеви
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СОФИЯ - ТОПОЛА - СОФИЯ
07 - 09.04.2018г.
Цена: 175 лв.

1 ДЕН /СОФИЯ-ТОПОЛА /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 08.00ч. Пътуване по маршрут: София – Калотина – Топола. След обяд пристигане в град Топола. В града е живял заедно със семейството си водачът на Първото сръбско въстание – Караджордже (Джордже Петрович). След първоначалния успех на въстанието Караджордже е избран за княз на Сърбия и по този начин става основоположник на династията на Караджорджеви. Негови наследници управляват Сърбия на няколко пъти, като се редуват с основните си конкуренти - династията на Обреновичи. По време на своето управление (1804-1813 г.) Караджордже укрепва и развива град Топола – построява училище, църква и други обществени сгради. Градът става център на освободените сръбски територии и главно седалище на новоизбрания княз. При потушаването на въстанието през 1814 г. Топола била опожарена и срината почти до основи. На следващата година синът на Караджордже – Александър се заел с възстановяването на града. Градът е известен и със своя ежегоден фестивал на виното Опленац, представляващ интерес за хиляди посетители всяка година.
Настаняване в хотела.
Туристическа програма на хълма Опленац. Посещение на най-важната забележителност в района - църквата-мавзолей Св.Георги, извисяваща се като корона на самия връх на хълма. Венецианският бял мрамор с меки жълти цветове прави тази църква да изглежда нереалистично бяла в сравнение с очарователните цветове на природата около нея. Вратите от дъбово дърво с бронзово покритие създават впечатление за величественост и сигурност. Интериорът на църквата е съставен от 1500 мозайки с нереална красота. Около 40 милиона стъклени плочки пресъздават най-красивите стенописи на сръбските манастири. Над 15 000 различни нюанса на цветовете, съчетани със светлината в църквата, създават чувство за нереална красота и възхищение от това, което човешката ръка може да направи.
Между саркофазите на Караджордже и крал Петър I, в центъра на храма има масивен полюлей, корона обърната надолу, символизираща скръбта на сръбския народ след падането на Сръбската империя в Косово през 1389 г., изработена от бронз и тежаща 1500 килограма. Освен останките на сръбските князе Караджордже и Петър I, в долната част на църквата има крипта, в която са погребани още 22 представители на династията Караджорджеви.
В близост до църквата се намира къщата на крал Петър I, която днес е превърната в уникално изложбено пространство. Любителите на историята и древността могат да се насладят на различни лични предмети, документи и картини на династията Караджорджеви.
Освен с църквата Св.Георги, духовното наследството на сръбската история в Опленац е запазено от още една църква, това е много по-старата и скромна Църква на Светата Богородица или Караджордската църква. Интересното е, че камбаните на тази селска църква, са първите забили свободно камбани в Сърбия и обявили Освобождението след няколко века турското робство.
В непосредствена близост до църквата се намира Конакът на Караджордже. Някога мястото представлявало цял един укрепен град заобиколен от големи правоъгълни каменни зидове и кули, но в наши дни от него е останала единствено кулата с конака.
Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН /ТОПОЛА – АРАНДЖЕЛОВАЦ - ТОПОЛА/
Закуска.
Отпътуване за Аранджеловац - град разположен в централната част на Шумадия, превърнал се в административен център на тази част на областта. Старата търговска част се е запазила от преди и е отрупана с многобройни магазини, кафенета, сладкарници и ресторанти. Градът е кръстен на името на построената от княз Обренович църква – на сръбски „Аранджео” означава „Архангел” и от там идва Аранджеловац. Градът е известен със своята лековита минерална вода. Спа комплексът Буковичка баня заедно с едноименния красив парк е разположен в самия център на града. Спа услугите на града включват кокетни хотели, минерални извори, външен басейн и частни домове, които позволяват на всички туристи да се любуват на зеленината на старите дървета и пъстрата флора на алеите в града. В парка се намира и запазената до днес сграда, която княз Милош е използвал за резиденция. Разходка в града и свободно време за пазар.
Връщане в хотела. Свободно време за ползване на услугите в Спа зоната на хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН /ТОПОЛА – КРАГУЕВАЦ - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Крагуевац - четвъртият по големина град в Сърбия и административен център на област Шумадия. Намира се на брега на река Лепеница. Градът е провъзгласен за първата столица на съвременна Сърбия, през 1818г. от княз Милош Обренович. Разходка в централната част на града. Свободно време за пазар. В уговорения час отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1790213150000531880/19.01.2017г. , ЗАД Армеец
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)

78

 

Информация за цената

Цената включва:

v 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел Oplenac 2*, разположен на хълма Опленац в град Топола
v подарък бутилка вино по ваш избор от винарна Стари Oпленац (на стая)
v неограничено ползване на SPA зоната в хотела
v транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
v водач от фирмата организатор
v екскурзоводско обслужване
v групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

Цената не включва:

v Входни такси за туристическите забележителности: църквата-мавзолей Св.Георги – 400 динара
v доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 3 лева; от 76 до 85г. – 5 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

 

Допълнителни забележки:

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
- валидни лична карта или задграничен паспорт.
- за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
- за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
v НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
- при записване се внася депозит в размер на 50 лева на човек
- доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.
v Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
v Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
v За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
v Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
v Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
v Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
v Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
v Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.

Въпроси и коментари

Стил Травел

София, бул.Васил Левски 8 - партер
тел. +3592-483-36-07
e-mail: styletravelbg@gmail.com
http://styletravelbg.com/

 

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Великден в топола, Сърбия на цена от 175 ЛВ. от Стил Травел