УИКЕНД В ГЪРЦИЯ: Дидимотика – Александруполис - Кавала

Екскурзия до Кавала, Гърция с автобус на цена от 119 ЛВ. от туристическа агенция Валерос Холидей. Маршрута е Ямбол – Сливен – Стара Загора - Дидимотейхон – Александруполи - Кавала.

Маршрут: Ямбол – Сливен – Стара Загора - Дидимотейхон – Александруполи - Кавала

Цена от 119 ЛВ.

Държава:
Гърция

Населено място/курорт:
Кавала

Дата на тръгване:
15.09.2018 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
18.01.2018 г. до 18.09.2018 г.

Транспорт:
Автобус


УИКЕНД В ГЪРЦИЯ
Дидимотика – Александруполис - Кавала
Маршрут: Ямбол – Сливен – Стара Загора - Дидимотейхон – Александруполи - Кавала
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска
Транспорт: Автобус
ПРОМО ЦЕНА ОТ 119 лв за всички записани до 15 дни преди дата на отпътуване!
РЕДОВНА ЦЕНА: 135 лв‎

Програма

1 ден

1 ДЕН Отпътуване от България
Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен –Стара Загора- Дидимотейхон – Александруполси - Кавала
Пристигане в Дидимотейхон - Първата европейска столица на Османската империя. Следва пешеходна разходка с екскурзовод с посещение на: Православен храм „Света Богородица Елефтеротрия“ (Св. Богородица Освободителка), построен 1992-1994 г или наричана още Златната църква, защото вътре целия интериор е от злато 18 карата, Паметника на Константин Палеолог (последния византийски император, Голямата Джамия на Баязид І (Светкавицаята.Продължаваме пешеходната обиколка с разглеждане на ,Часовниковата Кула на шведския крал Карл ХІІ – живял в крепостта през 1713 – 1714 г - часовникът на часовниковата кула е подарък от него в знак на благодарност към жителите на Дидимотика. Отправяме се към хълма Кале (един от двата в града), където е великолепно съхраненият средновековен Дидимотейхон. Там ще разгледаме Крепостта на Дидимотика или Двойната крепост. Един от най-значимите византийски паметници на територията на Гърция. Изграждането на крепостта започва по времето на Юстиниан през 6 век след Христа. Разглеждане на Скалния византийски град, наречен от местните Четиридестте камери и за който, археологът Гуридис доказа, че всъщност това е Древен Тракийски скален град, посестрим на Перперикон. Свободно време за обяд. По желание и срещу допълнително заплащане - организирано посещение на таверна за обяд - цена 22 лв при минимум 10 души. Ще опитате прочутото гръцко „суфлаки“ с гарнитура от пържени картофи и сирене, салата, хляб и 1 бр. безалкохолно или 1 брой бира, или 1 брой (0,050 мл концентрат).
Отпътуване за Кавала. Кратки почивки по пътя. Настаняване в хотел 2*/ 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ден

2 ДЕН Закуска.
Следва панорамна пешеходна обиколка на града: Пристанището, къщата на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази сграда е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, строена по времето на Сюлейман Великолепни, състояща се от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул – капия. Свободно време за обяд и шопинг.
След обяд отпътуване за България. По пътя кратък престой в Александруполис. Ще имате възможност за фотопауза на основната забележителност на града: крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар.
Пристигане в България късно вечерта.

 

Информация за цената

Цената включва:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД
1 нощувка със закуска в Хотел 2*/ 3* в Кавала
Туристическа програма в Дидимотика
Туристическа програма в Кавала
Фотопауза в Александруполис
Ескурзоводско обслужване
Водач от Агенцията

 

Цената не включва:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер

Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Доплащане за гранични такси, магистрални такси – 7 лв на човек. Заплащат се задължително при сключване на договор в офиса!

Доплащане за единична стая + 30 лв

Доплащане за медицинска застраховка за лица до 64 г. - по 1,00 лв. на ден
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г до 69 г. - по 1,50 лв. на ден
Доплащане за медицинска застраховка на лица от 69 г. до 85 г. – по 2,00 лв. на ден.
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Такса престой в Гърция /влиза в сила от 01.01.2018 г/, която се заплаща на рецепция на всеки хотел, както следва: 0,50 евро на стая в хотел 2*, 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*, 3 евро на стая на ден в хотел 4* и 4 евро на стая на ден в хотел 5*

 

 

Въпроси и коментари

Валерос Холидей

Ямбол, ул."Георги Дражев" 3-2-А
тел. 0884700774, 046/661321
e-mail: valeross_holyday@abv.bg
http://www.valeross.com

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. УИКЕНД В ГЪРЦИЯ: Дидимотика – Александруполис - Кавала на цена от 119 ЛВ. от Валерос Холидей