Уикенд в Солун за 1 ден -25.11.2017 - за 30 лева

Екскурзия до Солун, Гърция с автобус на цена от 30 ЛВ. от туристическа агенция Иванико тур. Маршрута е София - Солун -София.

Маршрут: София - Солун -София

Цена от 30 ЛВ.

Държава:
Гърция

Населено място/курорт:
Солун

Дата на тръгване:
25.11.2017 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
13.11.2017 г. до 24.11.2017 г.

Транспорт:
Автобус


ТО "Иванико Тур", София

Програма
Цена от: 30 лв.

Начална дата Крайна дата Цена
25.11.2017 25.11.2017 от 30 лв.
09.12.2017 09.12.2017 от 30 лв.
09.12.2017 09.12.2017 от 30 лв.
23.12.2017 23.12.2017 от 45 лв.
Насладете се на красивия Солун с нас! Ще ви разкрием историята на града, така както никой друг, ще ви предоставим възможността да посетите най- изгодните места за шопинг и най-красивите кътчета за разходка и снимки. Изживейте един прекрасен ден под звуците на гръцки ритми и с полъха от Егейско море. Усетете различното отношение с нас!

Отпътуване от София, Ал. Невски в 06.00 ч. по маршрут Петрич - Кулата - Солун. Възможност за качване от Перник(Шел Драгичево), Дупница, Благоевград, Петрич.

В Солун се пристига преди обяд и тогава групата се разделя. Едната част се отправя към горещите точки за паразуване в Солун, разполагайки с около 4 часа, за да се развихри из магазините. Втората част на групата изпълняват туристическата програма, която е както следва: Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на втората група продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър”- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка – втората част от групата разполага с около 4 часа свободно време в центъра на града.

Отпътуване за България към 17.30 ч. Пристигане късно вечерта (около 23 ч.) в София.

Програма

 

Информация за цената

Цената включва:

Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус (климатик, видео, минибар),
Панорамна обиколка на Солун с екскурзовод на Български език;

 

Цената не включва:

Цената не включва:
Задължителна медицинска застраховка 2 лв. За лица над 69 г. 3 лв. към ЗК Евроинс с общ лимит за един застрахован 2000 евро.
Входни такси и лични разходи.

 

Допълнителни забележки:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 34
Срок за информиране при недостигнат минимум: 2 дни преди датата на отпътуване
При записване се внася пълната сума
Често задавани въпроси:

“Ще ни е достатъчно ли времето за пазаруване в Космос? Защо не организирате дву-дневна шопинг екскурзия в Солун с нощувка? “

Скъпи Клиенти, неслучайно нашата еднодневна екскурзия се провежда в събота. Вариант за двудневна шопинг екскурзия би бил изпълним в дните петък и събота. Тъй като южните ни съседи почиват в неделя и нищо не работи, от магазините в центъра, през супермаркетите, включително и мола Космос.

”Какви са цените по кафенетата на Крайбрежната улица?”

Нормално срещано явление, както и във всички останали големи градове из централните улици цените да са завишени. Ако няколко преки по-нагоре седнете в кафене, то цената на еспресото ще е 2 евро, на Крайбрежната то може да достигне и 4 евро. Но все пак сте на първа линия и морето е пред вас, пейзажът качва цената.

”Какви са цените из ресторантите? За колко пари могат да се нахранят двама човека приблизително?”

Цените варират взависимост от местоположението и вида на ресторантите. Горе-долу салатите варират от 3-4 евро до 8-9. Типичната гръцка салата е около 3 до 5 евро, най-скъпи са салатите с морски дарове. От основните ястия агнешкото и свинското в различни вариации са най-срещани, цените са различни, но рядко ще намерите под 7-8 евро. Тук слагаме един удивителен знак и Ви предупреждаваме, че в някои ресторанти е често срещана практика да пишат цената на месото/ рибата за 100гр. Вашата порция се оказва впоследствие 300 гр и цената се умножава по три в сметката. Рибните специалитети определено си заслужават- рибата е прясна и добре приготвена, калмарите и пържения октопод са също често срещани в повечето ресторанти. Ако все пак не искате да се изхвърляте по ресторанти – най-лесното решение е гироса, вид гръцки дюнер със свинско месо, пържени картофи, домати, лук завити в гръцка питка, намазана с дзандзики.

”Къде е по-изгодно да си пазаруваме от Виа Егнатия или от мола Космос?”

Виа Егнатия е подобна на Софийската Граф Игнатиев, много малки магазинчета с изгодни намаление и голямо разнообразие в стоките. Цените са по-ниски от тези в Космос, тъй като в мола повечето магазини са на известни марки и цените често са сходни с тези у нас. Когато има сезонни намаления, безспорно можете да уцелите джакпота с много изгодни находки както от Виа Егнатия, така и от Космос.

Прогноза за времето в Солун - > http://www.vremeto.bg/city.php?city=18856

 

Въпроси и коментари

Иванико тур

София, ул. Цар Самуил № 3
тел. 029523109, 0889916601, 0887706170
e-mail: ivaniko@mail.bg
http://www.ivanikobg.net

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Уикенд в Солун за 1 ден -25.11.2017 - за 30 лева на цена от 30 ЛВ. от Иванико тур