Загреб и Любляна

Екскурзия до Загреб, Хърватска с автобус на цена от 245 ЛВ. от туристическа агенция Велбург ООД. Маршрута е София-Загреб-Любляна-София.

Маршрут: София-Загреб-Любляна-София

Цена от 245 ЛВ.

Държава:
Хърватска

Населено място/курорт:
Загреб

Дата на тръгване:
18.07.2019 г. [виж всички]

Офертата е валидна от:
28.05.2019 г. до 31.10.2019 г.

Транспорт:
Автобус


4 дни / 2 нощувки
245 лева на човек

Задължително се доплащат в деня на отпътуване пътни такси в размер на 60 лева / 30 евро

Крайна промоционална цена на пътуването 305 лева на човек‎

Програма

1 ден

Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 04.45 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб - град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване и по желание посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Туристическа програма на български език в столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срешу допълнително доплащане туристическа разходка на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Вечерта отпътуване за България.

4 ден

Връщане в София рано сутринта.

 

Информация за цената

Цената включва:

Транспорт с автобус категория 3*;
1 нощувка със закуска в района на Любляна, хотел ***;
1 нощувка със закуска в района на Загреб, хотел ***;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб и Плитвички езера;
Представител на фирмата придружаващ групата;

 

Цената не включва:

Входна такса за Плитвички езера в периода юли-август - 210 hrk за възрастни; 110 hrk за деца 7-18г.; за останалите дати: 150 hrk възрастни; 80 hrk деца 7-18 г.;
Входна такса за Пещерата Постойна в периода юли-август: 27,90 евро възрастни; 22,30 евро студенти; 16,70 евро деца 6 - 15 г.; 1 евро деца до 5 г.; за останалите дати: 25,80 евро възрастни; 20,60 евро студенти; 15,50 евро деца 9 - 15 г.; 1 евро деца до 5 г.;
Медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лева за туристи над 65 год. – 16 лева;
Застраховка отмяна на пътуване;
Доплащане за единична стая – 20 евро на вечер;
Възможност за избор на седалка ;
Сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела – 5,00 евро / за двете нощувки/;

 

Допълнителни забележки:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

За резервация са необходими 3 имена на пътуващите на латиница, ЕГН / дата на раждане, както и:

Депозит в размер на 100 лева на човек;
Доплащане до 20 дни преди датата на отпъртуване;


Необходими документи:

Валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват!
За деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители;


Важна информация:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
Няма специфични медицински и санитарни изисквания;
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията;
Цена на индивидуален билет за Плитвички езера: 150 hrk (изключение правят датите 19.07 и 30.08);
Цена на групов билет за Плитвички езера: 130 hrk;
Тъй като агенцията прави предварителна резервация за групово посещение и закупува групови билети, без да чака групата на опашка, събираме такса от 150 hrk (независимо от груповата цена). Това е сумата, която всеки турист би заплатил на касата на Плитвички езера при своето индивидуално посещение там;

 

Въпроси и коментари

Велбург ООД

София, бул. Христо Ботев 34
тел. 029531183, 0882411464, 0887084804
e-mail: office@welburg.net
http://www.welburg.net

Вход в системата

Забравена парола
Регистрация

 

Твоите приятели споделиха:

Уеб дизай и разработка от Slavov Studio.

Copyright © Travelguide.bg. Всички права запазени. Загреб и Любляна на цена от 245 ЛВ. от Велбург ООД